Přejít k hlavnímu obsahu

Anglie: tipy na výlet a dovolenou

Královská Anglie je zajímavá nejen pro své historické a kulturní památky, ale také pro jedinečnou architekturu a přírodní skvosty.

Pokud sem míříte na dovolenou nebo prodloužený víkend, máme pro vás pár tipů, co v Anglii navštívit. Tahle místa vám totiž jednoduše učarují.

Kam do města: Londýn

Kdo nenavštívil Londýn, jako by v Anglii ani nebyl! Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska obývá zhruba 8 900 000 stálých obyvatel. Je proto největším městem západní Evropy, ale také jejím historickým, finančním a kulturním centrem.

Součástí Londýna je nespočet historických a kulturních památek, významných budov a monumentů, parků a zahrad, ale také spousta nákupních možností a turistických zajímavostí. Mezi ty bezkonkurenčně nejnavštěvovanější patří například:

  • Big Ben a Westminsterský palác: Byl by rozhodně hřích nevyfotit se s touto městskou dominantou.
  • London Eye: Největší vyhlídkové kolo v Evropě nabízí jedinečný zážitek a zároveň pohled z ptačí perspektivy na kouzelné centrum Londýna.
  • Tower Bridge: Další londýnský monument, který je dle našeho skromného názoru asi jeden z nejznámějších visutých mostů na světě.
  • Warner Bros. Studio Tour London: Milujete příběh o Harry Potterovi? Pak je skoro vaší povinností navštívit studia Warner Bros, ve kterých sága vznikala.
  • Buckingham Palace: Oficiální sídlo britské panovnice sice zůstává obyčejným návštěvníkům během roku prakticky nepřístupné, rozhodně ale stojí za podívanou.
Tower Bridge v Anglii
Jeden z nejznámějších a nejkrásnějších visutých mostů světa.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam do přírody: Lake District

Lake District, chcete-li raději Jezerní oblast, je největším národním parkem Anglie. Rozkládá se na 2 292 kilometrech čtverečních a za národní park byl oficiálně vyhlášen 9. května 1951. Kromě jiného tady najdete nejvyšší horu Anglie (Scafell Pike - 978 m) i kriticky ohrožené živočichy.

Zajímavostí je i skutečnost, že jde o jediné místo v Anglii, kde žijí ve volné přírodě veverky obecné. Lake District je navíc nejdeštivější částí Anglie a ročně tady spadne až 5 000 mm srážek. Park je proto rozmanitý nejen svou faunou, ale zejména flórou a ročně ho navštíví šestnáct až osmnáct milionů lidí.

Lake District
Lake District je největším národním parkem Anglie.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za zábavou: Legoland

Asi neexistuje nikdo, kdo by neznal pestrobarevné kostičky Lega. Pokud téhle oblíbené zábavě propadly vaše děti, rozhodně je nesmíte ochudit o návštěvu zdejšího Legolandu. Park je rozdělen do několika tematických částí, kde se zabaví dospělí i děti různého věku.

Kromě dekorací postavených z maličkých Lego kostiček tady najdete i řadu atrakcí v podobě vláčků, horských drah nebo vikingských lodí. Nechybí samozřejmě ani pohádkové zámky nebo oblíbený Miniland, ve kterém budete obdivovat zmenšeniny známých staveb světa vytvořené jak jinak než z kostiček Lego.

Vstupní brána do Legolandu
Pestrobarevný svět LEGO kostiček si získá malé i velké návštěvníky.
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

51° 34' 15.8727", -0° 6' 41.6952"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Anglie: tipy na výlet a dovolenou