Přejít k hlavnímu obsahu

Jih Itálie: Tipy na výlet a dovolenou

Itálie snad nikdy neomrzí, ať už hledáte místo na pláži, nádhernou přírodu, nebo města a městečka s křivolakými uličkami.

Dalo by se říct, že Itálie je tím „italštější“, čím víc se vydáte na jih. Tentokrát pro vás máme tipy, kam se podívat do města, do přírody a za zábavou právě v jižní části země. 

Kam do města: Palermo

Když se mluví o Palermu, nejspíš si spousta lidí představí mafiány v obleku, kteří s nikým a ničím příliš nepářou. Nemusíte se ale bát, jako turistů se vás zdejší podsvětí vůbec nedotkne. Palermo je působivé město na severním pobřeží Sicílie, metropole ostrova, kterou ovšem nenavštěvuje tolik turistů, kolik byste možná mysleli.

Teatro Massimo Palermo
Palermo má svou okouzlující oprýskanou krásu. Kvůli turistům se tu totiž rozhodně nic neblýská.
Zdroj:
Bigstockphoto

V Palermu se určitě projděte po bulváru Vittorio Emanuele a Via Madequa, zavítejte ke Královskému paláci, k budově divadla Teatro Massimo a taky ke katedrále Santa Vergine Maria Assunta z 2. poloviny 12. století. 

Kam do přírody: NP Pollino

Příroda vás určitě uchvátí v NP Pollino, který se rozprostírá v regionech Kalábrie a Basilicata. Největší italský národní park nabízí především pohled na jeskyně, příkré skály, nádherné náhorní plošiny i na doliny. Součástí parku je vápencový masiv Pollino, nejvyšší horou je pak Serra Dolcedorme (2 267 m), nejčastějším cílem v parku je ale hora Monte Pollino a lákavý je taky hrad Corigliano

Serra Dolcedorme
Milovníci přírody budou v NP Pollino jako v ráji!
Zdroj:
Bigstockphoto

Na území o 192 565 hektarů žije spousta vzácných a chráněných živočichů, stejně tak tu roste chráněná flóra.

Kam za zábavou: Etnaland

Etnaland je největší zábavní park v jižní části Itálie, tak se nebojte, že byste se tu jen chvilku nudili. O něco víc ho ale možná ocení vaše děti.

Součástí Etnalandu je aquapark a klasický zábavní park na souši. Čeká vás tu spousta atrakcí, třeba 24 metrů vysoká horská dráha po celé rodiny, vláček pro ty nejmenší nebo malá sklopná věž, na které děti zažijí spoustu adrenalinu, aniž by přestaly být v bezpečí.

dítě v aquaparku
Etnaland je největší zábavní park na jihu Itálie. Najdete ho asi 20 kilometrů od Catanie.
Zdroj:
Bigstockphoto

V aquaparku na vás čeká spousta skluzavek, tobogánů, divoká i klidná řeka, a dokonce bazén, v němž si užijete parádní vlny. V jiné části se můžete projet na loďce, a když vydrží, možná bude i lasershow

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

 
 

Místo

37° 29' 40.1028", 15° 4' 55.9164"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jih Itálie: Tipy na výlet a dovolenou