Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Kam letos na Valentýna? Na místa, která jsme pro vás vybrali s láskou

Plánujete oslavit Valentýna ve velkém stylu? Chcete se ohřát nebo si někde skvěle zalyžovat? Máme tipy, kam vyrazit!

Pokud jste aspoň na jednu z otázek odpověděli „ano“, nepřestávejte část následující řádky! Máme pro vás několik tipů na romantické destinace, kde si svátek zamilovaných dokonale užijete. 

Paříž

Valentýn v Paříži může být tak trochu klišé, dáme ale ruku do ohně za to, že rozbuší srdce každému, kdo o téhle možnosti začne byť jen malinko přemýšlet. Prožijte několik dokonalých dní s drahou polovičkou procházkami ruku v ruce po Montmartru nebo na nábřeží podél Seiny. Pod Eiffelovkou si potom dejte valentýnské políbení a slibte si lásku do konce života. 

Zamilovaná dvojice v Paříži
Asi neexistuje romantičtější místo pro trávení Valentýna.
Zdroj:
Shutterstock

Spojené arabské emiráty

Láká vás luxus, nespočet nákupních možností, moderní metropole a nekonečné písečné pláže? Všechno tohle a mnohem víc objevíte ve Spojených arabských emirátech! Dokonalé pláže nabízí třeba emirát Ajman, bohatý podvodní svět na vás čeká v emirátu Fujairah a moderna na každém kroku je typická pro luxusní Dubaj. Navštívit tu můžete třeba nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa, fascinující lyžařský areál v poušti Ski Dubai nebo vyhlášené obchodní centrum Dubai Mall.

Muž s velbloudem
Spojené arabské emiráty jsou studnicí nečekaných zážitků.
Zdroj:
Shutterstock

Kapverdské ostrovy

Heslem těchto klenotů utopených v Atlantickém oceánu je „no stress“. Tohle motto vás bude provázet celou dovolenou, kterou se rozhodnete na Kapverdských ostrovech strávit. Slunečné a stabilní počasí, nekonečný oceán a písečné pláže v kombinaci s luxusními hotely vyhlášených řetězců dělají z Kapverd v současnosti jednu z nejoblíbenějších destinací pro trávení celoroční dovolené.

Kapverdské ostrovy – exotický ráj, kde není pro stres místo

Kapverdy
Kapverdy patří mezi jedny z nejoblíbenějších destinací současnosti.
Zdroj:
Shutterstock

Maledivy

Ještě více luxusu? Vyrazte na Maledivy! Čekat vás tady budou úchvatné pohledy na tyrkysový oceán, lenošit můžete na bílých plážích nebo se vydat na průzkum bujné tropické zeleně. Nechybí samozřejmě ani luxusní hotely se službami na velmi vysoké úrovni a fascinující podmořský svět, který můžete obdivovat u některého z 26 maledivských atolů.

Zamilovaná dvojice
Maledivy jsou sice dál, nabízí ale luxus, na který jen tak nezapomenete.
Zdroj:
Shutterstock

Maďarsko

Nechce se vám za odpočinkem a kvalitními službami cestovat přes půl zeměkoule? Vydejte se do Maďarska a užijte si prodloužený víkend nebo celý týden ve zdejších termálních lázních. Ty najdete nejen v Budapešti, která vám kromě horkých pramenů nabídne i procházky po krásném historickém centru na Dunaji, ale i v dalších regionech. Pobyt v maďarských termálních lázních vám dopřeje ničím nerušený společný čas a příjemné valentýnské vzpomínky.

Maďarské termální lázně
Nechce se vám za zážitky před půl planety? Zamiřte do maďarských termálních lázní.
Zdroj:
Shutterstock

Kanárské ostrovy

Ostrovy věčného jara, jak se Kanárům také hojně přezdívá, lákají na celoročně stabilní počasí, které vás potěší i během měsíců, kdy Česko svírá krutá zima. Pokud si vystačíte s průměrnou teplotou okolo 20–24 °C a vyhřívanými bazény ve vyhlášených hotelech, dejte Kanárským ostrovům šanci. Tím spíš, pokud milujete toulky divokou a nespoutanou přírodou a horské treky, jichž můžete na vybraných ostrovech podnikat opravdu nepočítaně. 

Kam na ostrově Fuerteventura? Užijte si písečné duny i malebné pláže

Zamilovaná dvojice
Kanárským ostrovům se ne nadarmo přezdívá „ostrovy věčného jara“.
Zdroj:
Shutterstock

Omán

Svátek svatého Valentýna je skvělým termínem pro návštěvu Ománu, kterému se ne nadarmo přezdívá „klenot Arabského poloostrova“. Těšit se můžete na stabilní teploty kolem 28 °C, kombinaci luxusu, historie a specifické pouštní krajiny. K turisticky oblíbeným cílům patří letovisko Salalah a metropole Muscat, která vám svou architekturou ukáže ryzí tvář orientu.

Samozřejmostí jsou bohatě vybavené resorty s wellness centry i možnost vyrazit prozkoumávat podmořský svět nebo pozorovat delfíny, kteří s železnou pravidelností připlouvají ke břehům nádherných pláží.

Pohled na ománskou oázu
Omán nabízí nezapomenutelné zážitky.
Zdroj:
Shutterstock

Itálie

Dáváte přednost spíše aktivnímu odpočinku a milujete zimní sporty? Vyrazte do italských Alp! Lyžařská velmoc nabízí více než 300 středisek, 6 000 kilometrů sjezdovek a stovky dalších běžkařských tras.

Italové si zakládají na vysoké úrovni nabízeného servisu, takže jsou jejich střediska vybavena kvalitními lanovkami a vleky, skvěle fungujícími ski busy a ubytování v horských hotelech a chatách je stylové a kvalitní. To vše podtrhuje vyhlášená italská kuchyně, která je na horách bohatší o regionální speciality.

Zamilovaná dvojice
Lákají vás spíše zimní sporty? Vyrazte v únoru do Itálie!
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje:

  • TZ Invia 
  • eximtours.cz/novinky/valentyn
  • skrz.cz/tipy/valentyn-v-zahranici
 
 

Místo

48° 51' 35.827", 2° 17' 26.6189"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam letos na Valentýna? Na místa, která jsme pro vás vybrali s láskou