Přejít k hlavnímu obsahu

Vyzkoušeli jsme: Co vás čeká na all inclusive dovolené s cenovkou 9 000 Kč?

Sehnat během hlavní sezóny rodinnou dovolenou za cenu, která vám neudělá do rozpočtu pořádný kráter, je dneska už tak „trochu“ umění.

Cestovky totiž hlásí vyprodáno a pár přidaných letů nikoho příliš nevytrhne. Přesto se i během léta dají ulovit zajímavé last minute nabídky, díky kterým se můžete vydat do evropských i vzdálenějších destinací takřka za pár kaček.

Turecko lehce nad 9 000 Kč? Nesmysl!

My v minulém týdnu narazili na týdenní letecký all inclusive zájezd do Turecka za cenu lehce přes 9 000 Kč/osoba. Přímý let byl naplánovaný z pražského letiště Václava Havla, odkud jsme se měli během tří hodin přesunout do turecké Antalyi.

V ceně zájezdu bylo nejen zvolené stravování formou all inclusive, ale taky česky hovořící delegát a samozřejmě transfer z letiště na hotel a zpět. Protože jsme si nedokázali představit, jak bude týden v tureckém tříhvězdičkovém hotelu Sun Vera vypadat, rozhodli jsme se zájezd koupit a detailně ho pro vás zmapovat.

Pláž v Turecku
Hotel se nachází v blízkosti jedné z nejkrásnějších pláží Turecka.
Zdroj:
Shutterstock

S odletem nebyl problém

Objednávku zájezdu jsme vyřídili online prakticky během několika mála kliknutí. Částku za dvě osoby (celkem 18 102 Kč) jsme uhradili platební kartou a obratem nám na e-mail dorazila smlouva o zájezdu, kterou vzápětí následovaly pokyny k odletu. Ten se měl uskutečnit za tři dny.

Do Turecka není možné vycestovat pouze na občanku, takže jsme v odletové hale u odbavovací přepážky ukazovali cestovní pas (ten musí být platný alespoň 5 měsíců od data ukončení zájezdu). Pas musí mít i děti nezávisle na věku. Obsluha přepážky našla naše jména na seznamu pasažérů a obratem nám vystavila letenky.

Jak je to s občerstvením během letu do Turecka?

Let s tuzemskou společností Smartwings proběhl bez problémů. Menším zádrhelem bylo pouze půlhodinové zpoždění, které se ale dalo v klimatizované hale bez problémů vydržet.

Co se týče občerstvení, u letů do Turecka je možné zakoupit jídlo pouze z palubního menu (případně objednat přes CK nebo dopravce s dostatečným předstihem před odletem). Občerstvení, které by bylo součástí ceny letenky, se již na palubách Smartwings nepodává. Během cesty jsme tak dostali pouze kelímek vody.

Výhled z lanovky
Kleopatřinu pláž a okolí si můžete prohlédnout z ptačí perspektivy.
Zdroj:
Shutterstock

Dlouhý transfer a ubytování

Po příletu a úvodních formalitách nás u východu z letiště čekal delegát cestovní kanceláře, který nás navigoval do autobusů směřujících na jednotlivé hotely. Bohužel námi vybraný hotel Sun Vera je od letiště poměrně vzdálený, takže náš transfer zabral něco okolo dvou hodin.

Uvítání na recepci proběhlo bez komplikací. Náramky, které nás opravňovaly k využívání all inclusive konceptu hotelu, jsme dostali na počkání. Pokoj byl malý, útulný, ale čistý. Jeho součástí byl kuchyňský kout, koupelna se sprchou, klimatizace a vzhledem k poloze hotelu výhled pouze na město.

Jak vypadalo all inclusive v tříhvězdičkovém hotelu?

All inclusive zde bylo možno využívat od 10.00 do 22.00 hodin. Na snídaních nechyběly různé druhy uzenin, sladkého a slaného pečiva, dezertů, cereálií a ovoce. Obědy a večeře byly velmi podobné. Nechyběly masové pokrmy, saláty, ovoce i několik příloh.

Součástí večeří byly obvykle také grilované pokrmy. Velmi pozitivně hodnotíme přístup a chování věčně usměvavého personálu, který se neustále staral o to, aby hotelovým hostům nic nechybělo.

Ubytovaní hosté mohou samozřejmě využívat všech prostor hotelu, a to včetně menšího (nevyhřívaného) bazénu s dětským brouzdalištěm. Menší nevýhodou je pláž, ke které to bylo odhadem necelý kilometr. Překonat tuhle vzdálenost i za horkého dne nicméně stojí za to. Spletitými uličkami se totiž dostanete na Kleopatřinu pláž, která je jednou z nejkrásnějších v Turecku. Lehátka a slunečníky tady nicméně platíte zvlášť.

Adrenalin v Turecku
Láká vás adrenalin? Na pláži můžete vyzkoušet řadu vodních sportů.
Zdroj:
Shutterstock

Závěrečné resumé

I přes původní obavy z turecké „tříhvězdy“ splnil vybraný last minute zájezd naše očekávaní. Pokud tedy máte tu možnost sbalit se prakticky ze dne na den a vycestovat v páru, případně s dítětem na přistýlce, máte celkem vysokou šanci ulovit zájezd, který může být oproti původní ceně klidně i o polovinu levnější! A to se v době vysoké inflace a neustále se zdražujících služeb opravdu vyplatí.

Autorský text

 
 

Místo

36° 33' 23.1184", 31° 58' 53.1208"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vyzkoušeli jsme: Co vás čeká na all inclusive dovolené s cenovkou 9 000 Kč?