Přejít k hlavnímu obsahu

Když tuhle sezónu na lyže a snowboard, tak letadlem. Do Turecka a napřímo!

České hory bývají hlavně v období jarních prázdnin přecpané, alpská střediska už jsou docela okoukaná… Co to letos zkusit jinak a vydat se na lyžovačku do Turecka?

Skvělou zprávou je, že cesta nepotrvá extra dlouho – z Prahy se v pohodě dostanete za bezmála 2,5 hodiny do Kayseri, odkud už vás čeká jen 30 minut přesunu do střediska Erciyes. Let bude přímý (mimochodem – létat se bude i z Vídně) a od 27. 12. 2023 do konce března 2024 můžete téhle šance využít jednou týdně, vždy ve středu. Své vlastní vybavení navíc můžete s těmihle lety přepravovat zdarma.

Deset tureckých památek, které vás dostanou svou krásou, stářím i originalitou

Vítejte v Erciyes!

Erciyes je moderní lyžařské středisko, rozkládá se v nadmořské výšce 2 088–3 360 metrů a na vzniku areálu se podíleli odborníci se zkušenostmi z Alp. Čeká vás tu přes 100 kilometrů tratí, z toho 55 kilometrů upravovaných sjezdovek od těch nejmírnější až po ty nejostřílenější jezdce. Nahoru vás budou vozit dvě kabinkové lanovky a 11 lanovek sedačkových. O zasněžování se stará nejen příroda, ale i sněžná děla. 

Zájezd sem včetně skipasu na 6 dní a polopenze vychází asi na 15 tisíc Kč a nabrat se dá úplně nová a jiná zkušenost. Pokud byste s sebou nechtěli brát vlastní výbavu, půjčení jednoho setu na den začíná zhruba na 200 Kč. A pozor, jsou tu povinné lyžařské helmy!

TOP 10 Turecka: užijte si monumentální skalní města i plavbu panenskou přírodou

Výhodou téhle oblasti je to, že není tak vytížená, jako jsou tradiční střediska v Evropě. Tím spíš vás tu nečekají dlouhé fronty. Nepřijdete ani o možnost bohatého občerstvení během dne i po lyžovačce. Pojem après-ski tady rozhodně znají. 

Když si navíc budete chtít odpočinout od lyžování nebo snowboardingu, můžete se odsud vydat na výlet do světoznámé Kappadokie, kde se nachází jedno z nejkrásnějších skalních měst na světě!

Kappadokie v zimě
Zdroj:
Nejdet Duzen / Shutterstock

Bydlet se dá prakticky hned u sjezdovek a k dispozici jsou tu nádherné 4* a 5* hotely, kde se postarají o polopenzi i vaše blaho – není tu nouze o saunu, wellness nebo bazény. Po svezení na lyžích a snowboardu tak máte dostatek příležitostí k relaxaci a načerpání sil na další dny.

Když si poletíte do Turecka zalyžovat v rámci zájezdu, budete mít k dispozici dokonce i česky mluvícího delegáta. A to se může hodit! 

Použité zdroje: zdroj 1, TZ Čedok 

 
 

Místo

38° 39' 56.8728", 35° 28' 9.0516"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Když tuhle sezónu na lyže a snowboard, tak letadlem. Do Turecka a napřímo!