Přejít k hlavnímu obsahu

Jaké potřebujete cestovní pojištění do Řecka?

Řecko je oblíbenou dovolenkovou destinací, a to nejen kvůli možnosti koupání ve Středozemním moři, nýbrž i díky prastarým památkám, které stojí za to vidět. Víte ale, jaké cestovní pojištění do Řecka potřebujete a na co se při sjednávání zaměřit?

Cestovní pojištění je základ

Ať už se vydáte do jakéhokoliv státu, vždy byste měli mít na paměti, že je potřeba mít sjednané cestovní pojištění. Možná ho nevyužijete, což je jedině dobře. Ale kdyby se stalo cokoliv nečekaného, může vám právě dobře sjednané cestovní pojištění ušetřit řadu starostí a hlavně peněz.

Cestovní pojištění pro Řecko využijete za všech okolností. A pokud jedete s rodinou nebo s celou skupinou, může se vám vyplatit sjednat ho i hromadně.

Pokud se se sjednáním cestovního pojištění nechcete splést, je výhodné oslovit specialisty z Top-Pojištění.cz, kteří vám poradí, na co se zaměřit a jaký typ pojištění by se vám mohl vyplatit.

Řecko letecky

Plánujete Řecko letecky? V tom případě si neobjednávejte pouze klasické cestovní pojištění. Zaměřte se taktéž na různé typy připojištění, mezi nimiž najdete třeba i možnost připojištění zavazadel (což se při shonu na letištích může více než hodit).

Pokud se naopak chystáte do Řecka autem, mohlo by se vám hodit připojištění autoasistence. A pro případ, že jste proslavení svou nešikovnosti, si můžete sjednat i připojištění odpovědnosti nebo rovnou úrazové připojištění.

Obecně platí, že i to nejzákladnější cestovní pojištění pokrývá náklady na případné ošetření, hospitalizaci, repatriaci nebo hradí poplatky na léky. Jediné, co se liší, je výše limitů krytí (na tu se neopomeňte ve vašem pojištění zaměřit).

Dovolená v Řecku

Mohlo by se zdát, že se vám při dovolené v Řecku nemůže nic stát. Jste přece opatrní, daleko do moře neplavete, své děti si hlídáte a chcete si jen užít klidnou dovolenou. Může se ale stát, že příroda bude mít jiný názor. Nedávno vypukly na řeckých ostrovech tak silné a nebezpečné lesní požáry, že velká část turistů musela být urychleně evakuována. Ovšem v případě, že máte sjednané cestovní pojištění do Řecka, vás nevyvede z míry ani takováto situace.

Proto je třeba už před cestou zvážit všechna možná rizika a jak sebe, tak svou rodinu co nejlépe zabezpečit pro případný stav nouze. Jen díky tomu si svou dovolenou v Řecku budete moci naplno užít a nebudete se muset ničeho bát.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jaké potřebujete cestovní pojištění do Řecka?