Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Egyptská Taba: letovisko pro poctivou válečku i zázemí pro výlety do Svaté země nebo k jordánským pokladům

Máte rádi Egypt a chcete objevit zajímavé letovisko, které nabízí perfektní zázemí pro klasickou válecí dovolenou, ale i nezapomenutelné výlety po okolí?

Pak by vám mohla do oka padnout egyptská Taba. Ta se nachází na břehu Rudého moře, v nejsevernější části riviéry, na Sinajském poloostrově. Jen co by kamenem dohodil, je odsud izraelský Ejlat a jordánská Akaba. A to už něco napovídá o tom, kam se z Taby můžete vydat na výlet.

Taba velbloud
V Tabě bývá větší klid než v jiných lokalitách.
Zdroj:
Shutterstock

Zamiřte do jednoho z nejluxusnějších středisek

S Tabou rozhodně neprohloupíte. Pláže jsou tu naprosto skvostné s jemným pískem, nabídka vodních sportů je pestrá, perfektní podmínky pro šnorchlování a potápění jsou nedílnou součástí lokality a navíc tu budete mít větší klid než na plážích v jiných letoviscích.

Taba moře
Koupání v Rudém moři a volný čas na pláži s jemným pískem... Kdo by sem na pár dní neodletěl?
Zdroj:
Shutterstock

V samotném městě pak najdete nespočet příležitostí k nakupování, ochutnávání místních dobrot, večer a noc tu díky nejednomu podniku nemusíte prospat… Taba je jednoduše ideální pro singles, páry, rodiny s dětmi i seniory, kteří se ještě nechtějí vzdát tradičního dovolenkového ruchu.

Taba a v pozadí Jordánsko
Na druhé straně Akabského zálivu jsou vidět jordánské hory.
Zdroj:
Shutterstock
Taba pevnost
Taba je celoroční letovisko. Vždycky je tu báječně a o zábavu postaráno.
Zdroj:
Shutterstock

Na výlet klidně do Jeruzaléma

Jak už padlo výš, Taba je perfektním výchozím bodem pro výlety do blízkých států. Nezřídka se odsud turisté vydávají do Izraele – do Jeruzaléma, kam se dá dojet za 4 hodiny, k Mrtvému moři se dostanete za 3 hodiny nebo můžete po 2 hodinách jízdy prozkoumat krásu Machteš Ramon, jemuž se přezdívá izraelský Grand Canyon.

Zamířit můžete taky do okouzlujícího Jordánska. Do pouštní rezervace Wadi Rum jsou to necelé 2 hodiny jízdy a jen 2,5 hodiny to trvá k působivému skalnímu městu Petra, kde se dá strávit klidně celý den (a rozhodně toho nebudete litovat). 

Chcete-li se věnovat spíš poznávání Egypta, podívat se můžete třeba na Horu svaté Kateřiny nebo posvátnou horu Sinaj. Podle Bible to bylo právě na jejím vrcholu, kde Bůh předal Mojžíšovi Desatero.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

29° 29' 37.3884", 34° 53' 35.8476"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Egyptská Taba: letovisko pro poctivou válečku i zázemí pro výlety do Svaté země nebo k jordánským pokladům