Přejít k hlavnímu obsahu

Peklo pro nezletilé: Pitcairn je pro děti nejdrsnější ostrov světa

S dětmi do 15 let nemůžete cestovat na ostrov Pitcairn. Hrozí jim tam, že se stanou oběťmi trestného činu. Znásilnit velmi mladou dívku je tam součástí folklóru.

Na Pitcairnu odjakživa, tedy od osídlení v 90. letech 18. století, obcovali dospělí s dětmi, bratranci se sestřenicemi, zkrátka skoro každý s každým. A ženy z Pitcairnu protestují proti tomu, že by muži za zneužívání nezletilých měli být souzeni. Jak došlo k tomu, že se orgie staly pro tamní obyvatele něčím naprosto normálním?

Vyhodili kapitána z lodi, pak pluli na ostrov orgií

Býval to neobydlený ostrov, na němž kdysi přistála skupinka britských námořníků. Podle nejvýše postaveného z nich dostal jméno Pitcairn. Zatím to vypadá nevinně. Na konci 18. století se ovšem stal součástí historie slavné vzpoury na lodi Bounty.

Cílem výpravy pod vedením kapitána Williama Blighe bylo dovézt z tichomořského Tahiti do britských kolonií chlebovníky. Jenomže roku 1789 došlo ke vzpouře a kapitána s několika věrnými důstojníky vysadili rebelové v záchranném člunu uprostřed moře. Část renegátů se pak usídlila na zapomenutém neobydleném ostrově Pitcairn. Přivezli si s sebou i ženy a mladé muže, které donutili, aby jim sloužili jako otroci.

Pitcairn je mořský ráj. Ve vodách kolem ostrova se to hemží různými živočichy, mimo jiné tato želva s hadím krkem.
Zdroj: Bigstockphoto

Noví osadníci se pak snažili, aby jejich domov měl co nejvíce obyvatel. S dovezenými Tahiťankami plodili potomstvo a díky tomu velká část obyvatelstva nese jména jako Christian, Quintal, Mills, McCoy nebo Adams, která najdeme v seznamu členů posádky Bounty.

Morálka na ostrově šla vždycky tak nějak stranou, takže většina Britů byla na ostrově zavražděna. Někteří se pobili mezi sebou, další nepřežili povstání Tahiťanů, kterým se nelíbilo někomu sloužit. Jejich potomci ale chodí po Oceánii dodnes.

Tím, jak byl Pitcairn dlouho izolovaný (první loď po osídlení sem připlula až po 18 letech), množili se místní jen mezi sebou. A bez zábran. Pro dospělého muže zde nikdy nebylo ničím nemorálním mít sex s 11letou dívkou.

Do roku 2004 znásilňovali beztrestně

Tento kolorit vydržel až do našich dnů. Několik dívek, které vyrostly na Pitcairnu, si po odchodu z ostrovů stěžovalo na znásilnění ve velmi útlém věku. Vzhledem k tomu, že od roku 1902 patří území Velké Británii, ujaly se královské soudy roku 2004 uspořádání velkého soudu s většinou tamních mužů. Několik tamních mužů bylo odsouzeno na několik let vězení nebo k nuceným pracím. Úřady od té doby doporučují, aby sem nikdo nejezdil s nezletilými potomky.

Pitcairn je sice po světě známý jako romantické místo uprostřed Tichomoří, kde si povstalci vybudovali soukromý ráj. Realita ovšem vypadá trochu jinak. I kvůli vysoké míře nezaměstnanosti mají ostrované spoustu nevyužité energie, a tak se ji snaží uvolnit. I za cenu znásilnění, které je tu často považováno za chybu dívky.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

-25° 4' 2.2512", -130° 5' 52.8"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Peklo pro nezletilé: Pitcairn je pro děti nejdrsnější ostrov světa