Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Nejkrásnější pláže Portugalska vás dostanou krvavými skalami i romantickým vzhledem

Portugalské pláže se v anketě známého cestovatelského portálu pravidelně umisťují na předních příčkách oblíbenosti. Kde hledat ty nejkrásnější? Poradíme na následujících řádcích.

Praia da Marinha: portugalská ikona

Jedna z nejikoničtějších a nejfotografovanějších pláží leží v oblasti Algarve, nedaleko Lagosu. 200 metrů dlouhá písečná kráska je obklopena béžovo-oranžovými vápencovými skalami, které jsou pro tuto oblast zcela typické. Nedaleko pláže je bezplatné parkoviště, takže je potřeba během hlavní turistické sezóny počítat s větším návalem turistů.

Pláž Praia da Marinha
Pláž Praia da Marinha s vlastním parkovištěm najdete v oblasti Lagos.
Zdroj:
Bigstockphoto

Praia de Benagil: kráska z katalogů

Pláž Praia de Benagil je také ze všech stran obklopená pískovcovými útvary. Na tom by nebylo v regionu Algarve nic extra zvláštního, pokud by si tady slaná voda nevyhloubila různé tunely a jeskyně. Ty jsou za odlivu dobře přístupné pěšky nebo na lodi. I tady je ale potřeba počítat s větším náporem turistů, kteří touží po dokonalé fotce.

Pláž Praia de Benagil
Na pláži Praia de Benagil najdete několik tunelů a jeskyní, které tady vyhloubila voda.
Zdroj:
Bigstockphoto

Praia da Dona Ana: romantika na první pohled

Další portugalskou krásku s názvem Praia Dona Ana najdete zhruba dva kilometry od Lagosu – významného rybářského přístavu, který obklopuje malebné městečko s úzkými uličkami, v nichž se ztratit není vůbec žádný problém. Pláž obklopuje žlutý vápenec a několik restaurací, kde servírují převážně čerstvé ryby a mořské plody.

Pláž Praia da Dona Ana
Přepadl vás během odpočinku na pláži Praia da Dona Ana hlad? Vydejte se na oběd nebo romantickou večeři do okolních restaurací s čerstvými mořskými plody a rybami.
Zdroj:
Bigstockphoto

Praia da Falesia: kráska z plakátu

Nebo spíš z ankety. Praia da Falesia se totiž už několik let umisťuje na předních příčkách portálu Tripadvisor, kde ji pravidelně na vysoké příčky dosazují turisté a cestovatelé z celého světa. Pláž najdete v srdci regionu Algarve, zhruba 35 kilometrů západně od mezinárodního letiště u města Faro. Opět v jejím okolí nechybí ikonická zlatočervená skaliska, která jí dodávají exotický nádech. Pláž je určena především těm, kteří se chtějí bavit od rána, až do noci. V jejím okolí totiž najdete několik barů, restaurací a hospůdek.

Pláž Praia da Falesia
Pláž Praia da Falesia se pravidelně umisťuje na předních příčkách známého cestovatelského portálu.
Zdroj:
Bigstockphoto

Praia do Camillo: malá, ale šikovná

Pláž je součástí oblíbeného letoviska Lagos, které je vzdálené zhruba 90 kilometrů od letiště ve městě Faro. Plážičku, která vás pravděpodobně neohromí svými rozměry, omývá tyrkysové moře, v němž se zhlíží skalnaté výběžky. Na pláž se dostanete po zdolání několika desítek schodů. Rozhodně to ale stojí za to, pláž totiž nabízí úžasné soukromí a ničím nerušený odpočinek.

Pláž Praia do Camillo
Pokud hledáte pláž, kde nebudete ničím a nikým rušeni, vydejte se na krásku jménem Praia do Camillo.
Zdroj:
Bigstockphoto

Praia da Ursa: pláž na konci světa

Kousek severně od nejzápadnějšího místa kontinentu (mys Cabo de Roca) se ukrývá kráska jménem Praia da Ursa, na kterou vede neznačená odbočka z pobřežní červené turistické stezky. Hned na první pohled vás upoutají zdejší skalní útvary vyčnívající z moře. Na rozdíl od jiných pláží (např. těch v Algarve) nejsou útesy červenožluté, nýbrž bělavé, což z nich dělá oblíbený cíl fotografů.

Pláž Praia da Ursa
Tuhle „krásku na konci světa“ by byla škoda nenavštívit.
Zdroj:
Bigstockphoto

Praia dos Pescadores: pláž oceněná Modrou vlajkou

Modrá vlajka je mezinárodní ekoznačkou, která se každoročně uděluje na základě řady přísných kritérií týkajících se kvality vody, ochrany životního prostředí, bezpečnosti a dalších služeb. Ocenění si vysloužila i pláž Praia dos Pescadores, nacházející se v oblíbeném letovisku Albufeira na jihu Portugalska. Protože je pláž opravdu rozlehlá, rádi se na ni vydávají místní i turisté. Proto tady během sezóny počítejte s vyšší obsazeností.

Pláž Praia dos Pescadores
Tahle pláž, kterou najdete v oblíbeném letovisku Albufeira, získala ocenění Modrá vlajka
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

37° 5' 22.9092", -8° 24' 48.042"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější pláže Portugalska vás dostanou krvavými skalami i romantickým vzhledem