Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Snová dovolená 2022: Tipy na cenově dostupné destinace, které příští rok pofrčí

Turistická sezóna se pomalu blíží ke svému konci a cestovní kanceláře přicházejí s prvními first minute nabídkami. Kam se vydat na dovolenou v roce 2022? Poradíme!

Chorvatsko

Tenhle přímořský stát patří na absolutní špici – alespoň co se oblíbenosti u Čechů týče. Ročně sem vycestuje na 700 000 obyvatel České republiky a ani do budoucna by tomu nemělo být jinak. Co nás do Chorvatska táhne nejvíce? Nepochybně čarokrásné pláže, průzračně čisté moře, ale i cenová dostupnost, krátká vzdálenost a pohostinnost místních.

Pohled na pobřeží Chorvatska
Chorvatsko je stálicí, která se jen tak neokouká.
Zdroj:
Bigstockphoto

Řecko

Neméně oblíbenou destinací, kterou jsme si často volili jako letošní dovolenkové a prázdninové útočiště, je Řecko. Pevninu, která je doslova prošpikovaná řadou antických památek, doplňují čarokrásné ostrovy s okouzlujícími plážemi, které se pravidelně umisťují na předních příčkách anket o nejkrásnější pláže Evropy, potažmo světa. Když k výše uvedenému připočtete ještě lahodné řecké speciality, luxusní hotely i rodinné apartmány, o favoritovi pro dovolenou v roce 2022 budete mít jasno.

Západ slunce nad pláží Balos
Řecko je lokalitou, která nezklame.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kapverdské ostrovy

Ostrovy Zeleného mysu, jak by se Kapverdám mělo správně říkat, jsou souborem 10 větších a řady malých ostrovů uprostřed rovníkového Atlantiku. Řadě cestovatelů je tenhle ostrovní ráj zcela neznámý. A to je obrovská škoda. Jde totiž o dostupnou exotiku, kam vás letadlo z Prahy přepraví za pouhých 7 hodin. Pár hotelových resortů se službami na vysoké úrovni, nekonečné pláže pokryté bílým pískem a modravý Atlantik dělají z Kapverd dalšího favorita, který si zaslouží být na vašem budoucím dovolenkovém seznamu.

Moře a pláž na Kapverdách
Kapverdské ostrovy představují dostupnou exotiku a unikátní atmosféru.
Zdroj:
Bigstockphoto

Egypt

Egypt vás dostane nejen svou cenovou dostupností, ale také příjemným podnebím. Prakticky po celý rok si tady můžete užívat slunečného počasí, vyhřátého moře a pohostinnosti místních. Ubytovat se můžete v luxusních hotelech vyhlášených řetězců, ale i ve skromnějších resortech, kde ochutnáte tradiční egyptské speciality a na starosti i strasti všedních dnů zapomenete pod modravou hladinou moře, kde na vás čeká úžasný podmořský život.

Egyptské památky
Egypt láká na luxusní resorty, podmořský život i památky.
Zdroj:
Bigstockphoto

Turecko

Země ležící na pomezí dvou kontinentů Evropy a Asie těží zejména z vynikajícího poměru cena/výkon. Pokud hledáte opravdu kvalitní služby, luxusní hotelové resorty, skvělou kuchyni, ochotný personál, který je připraven splnit vám i ta nejtajnější přání, písčité pláže, bohaté vyžití pro malé děti i páry, je Turecko jasnou volbou.

Pár v turecké Kappadokii
Turecko je proslulé zejména pro své pláže, vyhlášenou gastronomii a luxusní služby.
Zdroj:
Bigstockphoto

Albánie

Ačkoli je Albánie prakticky jen kousíček od řeckého ostrova Korfu, málokterý turista sem během dovolenkového pobytu zavítá. A to je obrovská škoda. Nově objevená turistická destinace totiž láká na nízké ceny, příjemné ubytování v hotelech i apartmánech, především pak na kouzelnou přírodu a průzračné moře. Milovníci historie a architektury jistě ocení přítomnost památek, z nichž řada je součástí seznamu světového dědictví UNESCO (např. město Butrint, Gjirokastra nebo Berat).

Kostel v Albánii
Albánie je cenově dostupnou destinací s průzračným mořem i památkami zapsanými na seznamu UNESCO.
Zdroj:
Bigstockphoto

Bali

Bali po několika dlouhých měsících konečně otevřelo hranice pro očkované turisty. Proč se sem vyplatí zamířit? Pokud vás neodradí poměrně dlouhá a náročná cesta, která může s přestupy zabrat klidně i více než 24 hodin, těšit se můžete na zcela odlišný svět plný jedinečné balijské kultury, věčně dobře naladěných obyvatel, kouzelné „insta friendly“ pláže, čarokrásnou přírodu, nekonečná rýžová políčka i opičí parky a další zvířecí rezervace, kde nuda rozhodně nehrozí.

Tradiční Bali
Bali se konečně otevřelo turistům. Zatím ale jen těm očkovaným.
Zdroj:
Bigstockphoto

Zanzibar

Láká vás exotika? Vydejte se do Zanzibaru. Tahle destinace má turistům co nabídnout prakticky během celého roku. Ať už zvolíte relaxační dovolenou ve stínu palem a slunečníků luxusních resortů, nebo věnujete volný čas průzkumu krás mořského dna, rozhodně nebudete litovat. Nezapomeňte si odsud přivézt suvenýr třeba v podobě aromatického koření (vanilky, hřebíčku nebo muškátového oříšku).

Loďky na Zanzibaru
Zanzibar nabízí luxusní hotelové resorty a tu pravou exotiku ovoněnou aromatickým kořením.
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

43° 30' 38.2429", 16° 26' 23.3201"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Snová dovolená 2022: Tipy na cenově dostupné destinace, které příští rok pofrčí