Přejít k hlavnímu obsahu

Varování pro cestující do Egypta a Madeiry. Travel Service ruší bezplatné občerstvení na palubě

Promiňte, mohu vám nabídnout vepřové kari s kešu oříšky anebo byste si raději dal lasagne ve speciální vegetariánské úpravě?“ Takové zpříjemnění letu by si jistě přál každý z nás. Bohužel realita je, alespoň u našich leteckých přepravců, docela jiná.

Pokud na dovolenou cestujete s tuzemskou jedničkou v letech do turistických destinací – společností Travel Service, trávíte kratší lety hlady anebo pojídáním seschlé bagety. Ti, kteří zvolili cestu do Egypta, si mohli ještě do poloviny letošního února pochutnat na teplém jídle.

Nyní je ale všechno jinak – Travel Service ruší bezplatné občerstvení na palubě. Kromě letů do Egypta jde také o portugalskou Madeiru, kde se jídlo na palbě zdarma přestane podávat od dubna. Změna údajně souvisí s přechodem na jednotný koncept palubních služeb na linkách provozovaných pod značkou SmartWings.

Plný servis pouze u letů nad 4,5 hodiny

Podle mluvčí letecké společnosti Travel Service je v souladu s evropskými standardy servírování bezplatného teplého a studeného občerstvení, včetně nápojů, pouze u letů nad 4,5 hodiny. Turisté cestující do Egypta nebo portugalské Madeiry, byly v cílové destinaci zhruba za 4 hodiny a 30 minut. Proto se vedení společnosti rozhodlo od servírování bezplatného občerstvení na těchto linkách upustit.

Na kilu smažených vepřových mini řízků si na palubách Travel Service nově pochutnáte za 600 korun.
Zdroj: bigstock.com

Hlady turisté rozhodně neumřou

Málokdo to tuší, ale vzít si vlastní jídlo na palubu není zakázané. Problém může nastat maximálně u tekutin, džusů, džemů a potravin či nápojů podobné konzistence, které musí být uzavřeny v průhledném sáčku a objem žádného z nich nesmí přesáhnout 100 ml. Celkový objem tekutin, které si cestující hodlá přinést na palubu, nesmí být větší než 1 litr. V případě potřeby také musí nápoj či pokrm před letištní kontrolou ochutnat.

K dispozici je ale samozřejmě také teplé i studené jídlo přímo na palubě, které lze zakoupit za vskutku „symbolickou“ cenu. Třeba kilové plato vepřových řízků s chlebem, rajčetem a okurkou vám na palubách Travel Service naservírují za rovných šest set korun. Dětské menu vyjde na sto padesát korun, to dospělé na 350 korun.

Pro náročnější cestovatele jsou ale v palubním menu připraveny také kanapky (20 kusů za 300 Kč) nebo šampaňské Möet (0,7 l za 1 850 Kč). Objednat si můžete i exkluzivní balíček Travel plus comfort, který zahrnuje bohatší catering, ale i salonek na českém letišti, welcome drink, zvýšenou váhu zavazadel nebo seating v přední části letadla.

 
 

Místo

27° 15' 29.07", 33° 48' 41.7276"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Varování pro cestující do Egypta a Madeiry. Travel Service ruší bezplatné občerstvení na palubě