Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejlepších aquaparků v Česku, kde si den užije každý

Chytat bronz na sluneční terase, dát si pár „tempíček“ v plaveckém bazénu nebo sjet adrenalinový tobogán. Chcete si léto užít na plné pecky? Máme pro vás tipy na ty nej aquaparky!

Aquapalace Praha: největší aquapark střední Evropy

Aquapark Aquapalace Praha
Největší aquapark v Česku a zároveň střední Evropě najdete v pražských Čestlicích.
Zdroj:
https://www.aquapalacehotel.cz

Chcete si užít léto v největším aquaparku Česka a vůbec celé střední Evropy? Pak zamiřte do megalomanského Aquapalace Praha, kde nebude o zážitky nouze. Obrovský vodní svět, který zaujímá plochu 9 150 m², získal svůj název proto, že je tvořen třemi paláci. Těšit se můžete na Palác pokladů, Palác dobrodružství a Palác relaxu. Milovníci adrenalinu jistě otestují všech dvanáct tobogánů, z nichž některé jsou opravdu jen pro odvážné. A pokud máte pro strach uděláno, svezte se nejdelším tobogánem Česka s divokou řekou. Nechybí samozřejmě ani umělé “mořské” vlnobití, Spacebowl – trychtýř, který vás sveze rovnou do hlubin, Korálový dóm s akvárii plnými rybiček a bazén s obří pirátskou lodí. Rodiče si pak můžou odpočinout v rozlehlém saunovém světě.

Centrum Babylon v Liberci: nejpropracovanější aquapark v Česku

Aquapark Centrum Babylon
Liberecký aquapark nabízí kouzelné venkovní výhledy na Ještěd.
Zdroj:
Fb stránka CENTRUM BABYLON Liberec

Milujete příběhy Julese Verna? Pak si nesmíte nechat ujít návštěvu Centra Babylon. Aquapark se nachází v Liberci a překvapí vás nejen svou rozlehlostí, ale také bohatou nabídkou atrakcí pro velké a malé. Nechte se vtáhnout do dobrodružného příběhu, prozkoumejte mořské dno a pozor na chobotnici! Ta si svůj poklad totiž důkladně střeží. Třikrát denně tady probíhá laserová show s velkým množstvím efektů. Menší návštěvníky určitě zaujme vodní hrad a milovníky adrenalinu pak čtyři tobogány (Dráček, Anakonda, Galaxie a Tornádo) nebo adrenalinový spacebowl. Romantické duše ocení přítomnost malebné jeskyně, několika vířivek a relaxačních zón. Během léta se navíc můžete slunit na venkovní terase s úžasným výhledem na Ještěd a město Liberec.

Aqualand Moravia: nejnavštěvovanější mimopražský cíl

Aquapark Aqualand Moravia
Největší aquapark Moravy láká na obří venkovní areál i speciální část plnou adrenalinové zábavy.
Zdroj:
http://www.aqualand-moravia.cz/

Nekonečné vinice, moravské Toskánsko a vyhlášené víno není jediným lákadlem jižní Moravy. Nachází se tady i jeden významný turistický cíl, který učaroval nejedné dětské duši. Aqualand Moravia, který najdete v jihomoravských Pasohlávkách, nedaleko kempu Merkur a rakouských hranic, je oblíbeným místem všech milovníků adrenalinu a koupání. Propracovaná vnitřní a venkovní část nabízí vodní trysky a děla, několik propojených bazénů (klasických i těch termálních), Adrenalium se skluzavkami a tobogány i obří saunový svět. Venkovní část je zrovna v rekonstrukci, jejímž výsledkem by měl být dvakrát tak velký prostor, ale i rodinný tobogán, který pojede „nahoru“ nebo lazy river. Výstavba venkovního areálu finišuje, proto netrpělivě vyhlížíme jeho otevření.

Aquapark Olešná: aquapark s nejkrásnějším výhledem

Krytý a Letní aquapark Olešná
Aquapark nedaleko přehrady Olešná můžete navštívit celoročně. Naskytne se vám navíc okouzlující výhled na Lysou horu.
Zdroj:
Fb stránka Krytý a Letní aquapark Olešná

Nedaleko Frýdku-Místku a přehrady Olešná najdete stejnojmenný aquapark s venkovní a vnitřní částí. Unikátnost tohoto volnočasového centra tkví především v jeho umístění do prostředí kouzelné beskydské krajiny s výhledem na Lysou horu. Venkovní část, která je otevřená během léta, nabízí tobogány, skluzavky, plavecký, relaxační a dětský bazén, masážní lavice, pravidelné hodiny aqua aerobiku, hřiště pro nohejbal a beachvolejbal. V kryté části pak najdete divokou řeku, tobogán s videoprojekcí, proudový kanál nebo dětský koutek pro nejmenší. Nechybí samozřejmě ani saunový svět se 4 druhy saun.

Aquapark Olomouc: nejzábavnější aquapark pro malé v Česku

Aquapark v Olomouci
Olomoucký aquapark láká na speciální vodní trampolíny i bohatou nabídku zábavních prvků pro nejmenší.
Zdroj:
https://www.aqua-olomouc.cz/

Další moravský skvost láká na celkovou vodní plochu 1 200 m², z nichž polovina je součástí zastřešené části. Ani špatné počasí vám tak nemůže zkazit návštěvu. Ve vnitřní části aquaparku najdete adrenalinový space bowl i vodní atrakce v podobě proudového kanálu, vodního děla, chrličů a různých masážních trysek. Venku na vás pak čeká plavecký bazén, relaxační část s whirpoolem, parní prohřívárny, sauny, solária či masáže. Zajímavou raritkou je i speciální vodní trampolína, kterou pravděpodobně nikde jinde nenajdete. Pro děti je tady k dispozici i pestrobarevná lezecká stěna s vodní tématikou a nechybí ani zábavní herní panely, herní konstrukce a další zajímavosti.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejlepších aquaparků v Česku, kde si den užije každý