Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší aquaparky v Praze. 5+1 tip na koupání po celý rok

Bývaly doby, kdy se celá Praha mačkala v několika málo bazénech. Dnes v hlavním městě stojí řada krytých koupališť a několik vodních zábavních parků. O aquaparky nám dnes půjde především. 

Největší? Nejpestřejší? Nejnavštěvovanější? Kritérií pro výběr nejlepších aquaparků v Praze můžeme zvolit několik. Podíváme se na ty, které nás upoutaly něčím… zkrátka něčím.

Čestlice: Aquapalace Praha

To, co pro Moravu znamená Aqualand Moravia v Pasohlávkách, to představuje čestlický Aquapalace Praha pro českou část republiky. Je to opravdový gigant. Nabízí neuvěřitelný počet atrakcí, považte: 14 prohříváren saunového světa, dvoupodlažní fitcentrum, 12 tobogánů včetně toho nejdelšího v republice, spacebowl, 450 m dlouhá divoká řeka, umělé vlnobití, hotel pro návštěvníky z daleka… A mnoho dalšího.

Každý rok navíc v Aquapalace chtějí přijít s něčím naprosto novým a originálním. Aktuální hit je tobogán s virtuální realitou. Svištíte rourou a díky nasazeným brýlím máte pocit, že se projíždíte nebem nebo vesmírem. V České republice naprosto ojedinělá atrakce.

Aquacentrum Šutka

Když přejíždíte autem mezi Bohnicemi a Kobylisy, nemůžete ho přehlédnout. Aquacentrum Šutka se do našeho přehledu dostalo nejen kvůli velikosti, ale i díky emocím, které dlouho vyvolávala jeho nekonečná dostavba. Vznikal 25 let! Už pár pátků ale stojí a je z něj velkoryse pojatý areál pro koupání chtivých 900 lidí najednou.

Letňany Lagoon

Žádný bombastický trhák nečekejte, tady jde o příjemné osvěžení na kraji Prahy. Tobogán, velký bazén, vířivka, brouzdaliště, sauna, zkrátka vše, co je potřeba. Ideální pro rodinné odpoledne.

Aquadream Barrandov

Umělá řeka s protiproudem a v podstatě to samé jako v Letňanech. Prostoru moc nečekejte, je ho trochu méně než ve velkých aquaparcích (plavecká pětadvacítka má čtyři dráhy), ale většinou bohatě stačí. Vodní sen, jak naznačuje název. Velmi slušné ceny.

Jedenáctka vodní svět

„Malý, ale šikovný,“ říká čert z Princezny ze mlýna o sobě, dost dobře by se něco podobného dalo tvrdit i o podniku <strong>Jedenáctka vodní svět</strong>. Nemá takovou rozlohu a vybavení jako konkurence, nicméně jeho atrakce jsou velmi zábavné a celkově má vodní svět zvláštní kouzlo, kvůli němuž si ho návštěvníci pochvalují.

Na tohle jsme nemohli zapomenout: Podolí

Sice se v tomhle případě nejedná o aquapark, ale je to legenda jako hrom, takže Podolí prostě nesmí chybět. Zajímavostí tady mají tuny. Věděli jste třeba, že kdysi bývaly stěny venkovního bazénu průhledné a do bazénu se mohli lidé dívat pěkně na souši? Především dámy ovšem neměly zájem, aby je kdekdo okukoval, a tak tahle nezvyklá vychytávka musela pryč.

Plavecký bazén v Podolí je stálice otevřená pro Pražany už roku 1965, vevnitř se pyšní klasickým dlouhým padesátimetrovým bazénem, venku je ten samý a navíc vyhřívaný třiatřicetimetrový.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

50° 26.5068", 14° 34' 16.6728"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší aquaparky v Praze. 5+1 tip na koupání po celý rok