Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Díky, mami! Tipy na výlety ke Dni matek

V dětství to začalo asi obrázkem nebo květinou, teď jako dospělí si dost možná lámete hlavu, co by vaši maminku potěšilo ke Dni matek. 

Co takhle se na víkend zastavit a zajet si někam jen spolu? Dárek, který si užijete společně, má tu výhodu, že si vytvoříte další společnou vzpomínku. Popřemýšlejte spolu s námi, jaký výlet by byl pro vaši maminku ten nejvhodnější.

Aktivní pobyt na Dolní Moravě

Pokud vaše maminka patří mezi aktivnější ženy, mohla by ocenit víkendový pobyt na Dolní Moravě na pomezí Orlických hor a Jeseníků. Společně si tu můžete projít Sky Bridge 721, nejdelší visutou lávku na světě, která umožňuje v téměř 95 metrech nad zemí jedinečnou 721 metrů dlouhou procházku a byla otevřena teprve před rokem. To vše v nadmořské výšce 1116 metrů, díky níž se vám naskytnou úžasné pohledy na okolní krajinu.

Dolní Morava je oblíbeným lyžařským střediskem, které však skýtá spoustu celoročních aktivit a vyzkoušet tak můžete třeba půjčovnu horských kol, koloběžek, bobovou dráhu či lanový park. Velké návštěvnosti se těší také moderní stavba s názvem Stezka v oblacích, která nabízí výhled na Jeseníky a okolí z neotřelé perspektivy. Z pěších túr do okolí se nabízí například výlet k pramenu řeky Moravy pod vrcholem Kralického sněžníku.

Sky Bridge
Zdroj:
Travelking

Prvotřídní hýčkání na Vysočině

Královské hýčkání si můžete společně dopřát v zámečku Chateau Herálec ***** Boutique Hotel & Spa na Vysočině, který se nachází v anglickém parku z 18. století. Tělo i duši potěšíte v přepychovém wellness se saunovým světem, bazénem pod historickými klenbami nebo vířivkou ve věži. Travelking.cz nabízí různé výhodné balíčky, které kombinují pobyt v hotelu s wellness službami. V hotelu si můžete dokonce pronajmout i zámecký kabriolet a podniknout výlety po okolí, ať už do dvacet kilometrů vzdálené Jihlavy nebo nedalekého Havlíčkova Brodu.

Lokalita je navíc díky dálnici velmi dobře dostupná z Brna i z Prahy. Pokud budete chtít pokračovat v královském stylu, můžete se projít k soukromému zámečku v Úsobí.

Chateau Herálec
Zdroj:
Travelking

Pražská kulturní inspirace

Kdy jste spolu byly naposledy v hlavním městě? Kromě obligátních zážitků jako projít si jarní Petřín nebo prozkoumat vinohradské parky s přilehlými kavárničkami a butiky můžete načerpat trochu kulturních zážitků. Svou návštěvu Prahy můžete zarámovat návštěvou 28. ročníku veletrhu Svět knihy Praha 2023, který bude letos postaven na konceptu “Autoři bez hranic” a pozvání přijala celá řada hostů ze zahraničí. Z pozoruhodných aktuálních výstav určitě stojí za zmínku výstava How can I help you Krištofa Kintery v Centru současného umění DOX.

A jednu z posledních šancí navštívit unikátní výstavu děl Alfonse Muchy v pohybu s názvem iMucha máte ještě do konce června. Společný víkend můžete zakončit v jednom z městských kin, anebo si vybrat z širokého programu pražských divadel.

Petřín na jaře
Zdroj:
Travelking

V kůži lázeňských hostů

Na příjemný pobyt v lázních není nutně potřeba doporučení od lékaře. Za exkluzivním relaxem se můžete spolu s maminkou vydat do Mariánských Lázní, které se nedávno díky UNESCO dostaly na speciální seznam 11 slavných lázeňských měst ze sedmi zemí Evropy. Prvotřídní péče včetně lázeňských procedur, vstup do wellness a sauny se nabízí v samém srdci Mariánských Lázní například v hotelu Excelsior ****. Odsud snadno dojdete na Kolonádu Maxima Gorkého nebo ke Zpívající fontáně, v docházkové vzdálenosti je také celá řada známých léčivých pramenů. Na okraji města můžete navštívit také Park Boheminium s celou řadou miniatur známých českých památek.

hotel Excelsior
Zdroj:
Travelking

(Ne)vinný pobyt na jižní Moravě

Degustace vína na úpatí ikonických pálavských vrchů nebo procházky romantickým Mikulovem by asi nepotěšily málokoho. Pálava se ne nadarmo stává rok od roku stále více oblíbenou turistickou destinací v Česku, ubytovat se dá snadno v jedné z vinařských obcí v blízkosti Novomlýnských nádrží.

Například v takovém Pavlově není o autentické vinné sklepy nouze, navíc tu před pár lety vyrostlo unikátní muzeum s názvem Archeopark Pavlov, které získalo několik architektonických ocenění a leží na místě významného archeologického naleziště. Díky výhodné poloze se dá pobyt v blízkosti Pálavy snadno propojit s výletem do Lednicko-valtického areálu, který patří na seznam světového dědictví UNESCO.

Pálavské vrchy
Zdroj:
Travelking
 
 

Místo

49° 41' 22.056", 15° 59' 38.22"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Travelking

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Díky, mami! Tipy na výlety ke Dni matek