Přejít k hlavnímu obsahu

Pohodlné cestování: Nezbytné vybavení pro dlouhé cesty autem a letadlem

Dlouhé cesty nejsou zrovna synonymem pohodlí. Se správnou výbavou ale můžete spolehlivě eliminovat diskomfort a čas využít efektivně. Co si vzít s sebou do auta či letadla?

Nejdůležitější je pohodlné oblečení

Vadí vám, jak zejména mladší generace nosí doslova všude tepláky? Že podle vás takové oblečení nepatří do škol, lze pochopit. V případě letadla se ale naopak zkuste inspirovat. Proč byste měli během několikahodinového letu trpět v nepohodlných upnutých džínách? Raději se oblečte tak, aby pro vás byla cesta co nejpříjemnější. Pro někoho je nejlepší volbou tepláková souprava, další dá přednost jen jeansům o něco volnějším, než nosí běžně.

Pokud nechcete v teplákách procházet skrz odbavovací halu nebo třeba čerpací stanice a restaurace při jízdě autem, můžete se převléknout jen do letadla samotného, v autě zase tepláky můžete natáhnout během delší části jízdy bez plánované zastávky.

Dlouhé hodiny bez toalety?

Další problém, který zmíníme, trápí mnohem více lidí, než byste čekali – až třetinu populace. Na cestách se mnoho lidí necítí pohodlně, neboť během nich není na blízku rychle dostupná toaleta, případně jde o toaletu nepříliš komfortní. Přičtěte zvýšenou únavu a stres a rázem zjistíte, že na nic jiného než na toaletu nemyslíte. Dostavit se tak mohou nechtěné účinky moči. Patříte-li mezi takové osoby, pak je na místě přibalit si do batohu inkontinenční pomůcky. Zabrání jakémukoliv protečení, což vám dodá potřebný klid i během dlouhé cesty autobusem bez toalety, klid ale získáte i ve vlaku, autě či letadle. 

Nikdy nezapomeňte na sluchátka

Velice důležitým vybavením jsou na cestách sluchátka. Představte si, že sedíte v blízkosti hlučných jedinců, kteří kvůli své výřečnosti způsobí, že se během několikahodinového letu nebudete moci soustředit na nic jiného než jejich projevy. Kvalitní špuntová sluchátka s ANC (sluchátka s aktivním potlačením hluku) eliminují kromě těchto spolucestujících také hluk motoru a další nepříjemně zvuky. Pusťte si místo toho oblíbenou hudbu či podcast a užijte si celou cestu opravdu nerušeně.

Vlhčené ubrousky

Na delší cesty si nezapomeňte přibalit vlhčené ubrousky, zejména do auta se vám snadno vejdou a nepochybně je zde využijete. Hodit se mohou i papírové kapesníky, desinfekční přípravek nebo pytlík na odpadky. Trapně si nemusíte cítit ani v případě, že si s sebou vezmete toaletní papír – dělá to tak mnoho cestujících. Toaletní papíry na letištích ani čerpacích stanicích nebývají nejkomfortnější a na tom, že chcete použít vlastní, není nic zvláštního.

Dostatek tekutin, svačinu

Alespoň jednu lahev s vodou byste měli mít vždy po ruce. Zejména při cestách letadlem pozor na to, že vodu nemůžete přenést přes kontrolu. Prázdnou lahev si ale můžete dopustit na toaletách za ní.
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Pohodlné cestování: Nezbytné vybavení pro dlouhé cesty autem a letadlem