Přejít k hlavnímu obsahu

Speedsoft: Rychlá a dynamická varianta airsoftu

Airsoft je hra, která nabízí různé herní styly a jedním z nejdynamičtějších a nejnapínavějších je speedsoft. Speedsoft je odrůda airsoftu, která se zaměřuje na rychlost, hbitost a agresivní styl hry. Má své věrné fanoušky, ale zároveň to není sport pro každého, a tak se dnes na speedsoft podíváme blíže a probereme jeho klíčové aspekty. Máme také několik tipů pro ty z vás, kteří chtějí tento intenzivní styl hry vyzkoušet.

Rychlost a obratnost

Airsoft se dělí na několik různých druhů. Jedním z nich je speedsoft. Rychlost je u speedsoftu klíčová. Hry trvají jen pár minut, proto se používá agresivní taktika, díky které se můžeme co nejrychleji pohybovat po bojišti a likvidovat protivníky. Minimalistické vybavení určitě pomáhá. Je lepší se vyhýbat nadměrné zátěži, která nás bude brzdit a omezovat volnost pohybu. Důležitý je také výběr správné airsoftové zbraně, např. sniperky, pušky, kuličková pistole nebo jiné modely zbraní. Doporučujeme velmi lehké a kompaktní modely, jako jsou airsoftové pistole, se kterými lze libovolně manévrovat a rychle reagovat na měnící se situaci. Neméně důležité je lehké a prodyšné oblečení, které poskytne pohodlí při intenzivních aktivitách. Těžkým taktickým vestám je lepší se vyhnout.

Agresivní taktika a střelba za běhu

Ve speedsoftu nemáme příliš mnoho času na přemýšlení o strategii během hry nebo dlouhém míření. Často musíme střílet za běhu, důležitý je rychlý rozbor situace a sebevědomí. Důležitá je i fyzická zdatnost, protože speedsoft vyžaduje krátké sprinty a dynamické manévry, díky kterým dokážeme překvapit soupeře a získat náskok. Vyplatí se trénovat rychlé zrychlení a skoky, abyste byli obratní a znesnadnili zásah nepřítele, stejně jako střelbu za pohybu, kde je schopnost udržet kontrolu a stabilitu zásadní. Jen tak dosáhneme přesnosti výstřelů. Ještě před začátkem hry byste se měli s ostatními členy týmu dohodnout na strategii a cílech – dobrá komunikace a efektivní spolupráce v týmu, abyste získali výhodu nad svými soupeři.

speedsoft 2 PR
Zdroj:
gunfire.com

Technika střelby a rychlé reakce

Střelecké schopnosti jsou u speedsoftu nesmírně důležité – možná ještě důležitější než v jiných airsoftových hrách, protože na dlouhé míření a kontrolu nastavení zbraně není čas. Cvičte rychlé a plynulé přebíjení, abyste minimalizovali prostoje a udrželi tempo hry na vysoké úrovni, a trénujte střelbu na cíl a kontrolu dechu, abyste zůstali efektivní v dynamických situacích. Musíme také rychle reagovat na měnící se herní podmínky a rychle se rozhodovat. Je tedy nutné předvídat pohyby protivníků a přizpůsobovat akce měnící se situaci.

Komu se budou líbit speedsoft hry?

Vzhledem k tomu, že speedsoft je rychlá a dynamická odrůda airsoftu, která vyžaduje vysoké tempo, obratnost a agresivitu, není sportem pro každého. Bude vhodná pro ty z vás, kteří si rádi dopřávají adrenalin na nejvyšší úrovni a nemají problém s fungovat ve vysokém stresu. Jako vždy pamatujte na bezpečnost a dodržujte pravidla fair play, protože jen tak si můžeme užít vzrušující okamžiky tohoto intenzivního typu airsoftové hry.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Speedsoft: Rychlá a dynamická varianta airsoftu