Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy na restaurace v Mariánských Lázních

Máte v plánu cestu do Mariánských Lázní a přemýšlíte, co všechno tam podniknete? Místa, na která se chcete podívat, ta už jistě máte vytipovaná, nezapomínáte ale na to, že se na ty výpravy musíte taky pořádně posilnit? Víte, kam a zajít a kde se dobře najíte? 

Nejen procházkami živ je člověk

S návštěvou lázeňského města jsou spojeny procedury a procházky po lázeňské kolonádě, během kterých si můžete pochutnávat na minerálních pramenech, které k lázním také patří. Ve výbavě každého lázeňského hosta by neměl chybět pohárek na ochutnávku minerálních pramenů, jen to ale člověku nestačí. Mezi toulkami je třeba se taky najíst. V Mariánských Lázních to není jinak.

Tip číslo jedna: Poctivá česká gastronomie v hotelu Villa Patriot

Regionální suroviny nejvyšší kvality používají k přípravě pokrmů v Gourmet Restaurant, který náleží k hotelu Villa Patriot. Restaurant se může pochlubit mnoha oceněními, každý týden na menu najdete speciality pro pravé gourmety a v letních měsících si můžete užít grilování na terase s výhledem na park. 

Pochutnat si můžete na terince z kachních jater foie gras s omáčkou ze sušených fíků, silném telecím vývaru s hráškovou raviolou, nadívané křepelce podávané s červeným brusinkovým zelím a opečenými haluškami, jako dezert vám rádi připraví tradiční trhanec s malinovým coulis.

Tip číslo dva: Nejen na ryby do restaurace U Pidly

Patříte mezi milovníky ryb? Jediná restaurace v Mariánských Lázních zaměřená výhradně na rybí speciality je restaurace U Pidly. Zdejší specialitou je kapří tatarák, restované mlíčí, sumec na kmíně nebo třeba rybí polévka babičky Marie.

Víte, že ryby, které tu podávají, pocházejí z vlastních chovů nebo od rybníkářů z okolí?

restaurace Filip
Zdroj:
marianske-lazne.info/cz

Tip číslo tři: Na oběd i večeři můžete zajít do restaurace Filip

Široký výběr pokrmů k obědu i večeři vám nabídne proslulá restaurace Filip na Poštovní ulici. Je stálicí na zdejší gastromapě, vy se můžete těšit nejen na skvělé jídlo, ale také příjemnou obsluhu i prostředí. V letních měsících můžete posedět klidně i na venkovní terase.

Tip číslo čtyři: Na zákusek do Modré cukrárny

Když se zdejších zeptáte, kam za dobrým zákuskem, jistě vám doporučí ikonu cukráren v Mariánských Lázních, Modrou cukrárnu. Najdete ji jen kousek od lázeňského parku pod Zpívající fontánou, těšit se můžete na milou obsluhu i široký výběr kávy, zákusků a dortů vlastní výroby.

Víte, že na dobrou kávu i zákusek můžete i do malé útulné kavárny v srdci Mariánských Lázní, do Kavárny 18 g? Mletou i zrnkovou kávu si odtud můžete odnést i jako suvenýr pro své blízké z cest.

Tip číslo pět: Za zážitkem do hotelu SwissHouse

Dovolenou bychom si měli užít se vším všudy, neřešit žádné starosti, prostě odpočívat a užívat si. Proč si nevyrazit na sklenku dobrého vína nebo na degustační menu? Pro obojí je jako stvořený hotel SwissHouse. 

Gurmánské menu z kvalitních lokálních surovin pro vás připravují pan Jan Thiel a Václav Černý, držitel ocenění Grand Restaurant. Samozřejmě si tu můžete ale dát i něco jiného, včetně toho slibovaného vínka.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy na restaurace v Mariánských Lázních