Přejít k hlavnímu obsahu

Uvolňování restrikcí na jaře 2022 vede k turistickému boomu

S klesajícími počty nakažených na Covid-19 se uvolňují restrikce v České republice i zahraničí. Jaké jsou trendy v rezervování dovolených a jak pandemie změnila chování zákazníků? Chystáte se i vy letos vyrazit na dovolenou?

Cestování v roce 2021

Poslední dva roky se v turistice nesly hlavně v duchu restrikcí a následných uvolňování. Zatímco v roce 2020 bylo cestování po většinu roku téměř nemožné, minulý rok již byl k cestování přívětivější. Pomohlo k tomu především proočkování populace a levné letenky. Některé aerolinky zlevňovaly lety až o třetinu.

Mezi nejoblíbenější destinace loňského roku patřily podle portálu Kiwi.com evropská hlavní města, jako jsou Londýn, Řím, Paříž, či Kyjev. Tradičně Češi cestovali i do slunných turistických destinací ve Španělsku a Itálii.

Jarní prázdniny a Covid

Počty nakažených a hospitalizovaných v České republice i v Evropě stabilně klesají a nepředpokládá se, že by měly v dohledné době výrazně stoupat. Díky tomu vlády zemí uvolňují restrikce a požadavky pro vstup. Pro vstup do většiny oblíbených turistických destinací stačí prodělané očkování, a případně i potvrzení o testu.

Nyní se i Češi vracejí k cestování a turistický ruch na jaře 2022 zažívá vzestup.

Vyhledávač nejvýhodnějších slevových nabídek a voucherů Promo-codes zaznamenal v posledních měsících výrazný zájem o portály s rezervacemi letenek a jízdenek, hotelů, pobytů, i zážitků.

Mezi nejvýraznější z nich patří portál s nabídkami hotelů a ubytování Booking. Promo kód Booking patřil mezi jedny z nejvyhledávanějších frází na Promo-codes. Zákazníci na začátku roku vyhledávali nabídky pro Valentýnské pobyty, pololetní, jarní, i Velikonoční prázdniny.

Další z často vyhledávanou frází bylo slevový kód Generali, z čehož vyplývá, že se lidí neohlížejí jen po letenkách a ubytování, ale i pojištění. Probíhající pandemie zcela jistě zapříčinila větší obezřetnost turistů. České pojišťovny se také přizpůsobily a většina z nich zahrnuje náklady na léčení a náhrady při zrušení dovolené zapříčiněné koronavirem do cestovního pojištění.

I přestože se turistický ruch z krize zvedá, nepředpokládá se že by se tento rok dostal na předpandemická čísla.

Kam vyrazit na jaře

Pokud se chcete vydat do teplých krajin, ale vadí vám velká horka, je ideální čas na návštěvu Egypta. V březnu tam dosahují teploty od 20 až 26° C.

Jestliže horko naopak zbožňujete, vyrazte na Zanzibar. Na tomto ostrově v Indickém oceánu je díky jeho poloze teplo po celý rok.

Chcete-li zůstat v Evropě, příjemné teploty najdete i na ostrově Fuervetentura, Gran Canaria, či Madeira. Na ostrovech najdete turistická letoviska, restaurace a pláže. Výhodou ostrovů je hlavně snadná doprava. Například Smartwings nabízí přímé lety již od 3000 Kč.

Avšak i Česká republika nabízí možnosti na výlet. Ať už na lyže, nebo na túru, horská letoviska jsou otevřená a připravená na turisty. Oblíbené jsou hlavně Jizerské hory, Českolipsko, či Vysočina.

Tak co, chystáte se i vy někam na dovolenou?

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Uvolňování restrikcí na jaře 2022 vede k turistickému boomu