Přejít k hlavnímu obsahu

Super last minute dovolená v oblíbených destinacích

Léto už se pomalu blíží ke konci a to znamená jediné – ideální čas vyrazit na super last minute dovolenou! Výhodou oproti vrcholu hlavní sezóny jsou méně přeplněné pláže, příjemnější teploty a krásně vyhřáté moře. Kam vyrazit na last minute dovolenou? 

Oblíbená Itálie

Zářijová last minute dovolená je skvělou volbou do většiny přímořských evropských destinací. Italská Kalábrie uchvátí krásnou architekturou a na své si přijdou jak milovníci výletů do přírody a hor (téměř polovina Kalábrie je hornatá), tak i vyznavači plážového lenošení. Ze západu Kalábrii omývají vlny Tyrhénské moře,  z východu Jónského. 

A kdo by neměl rád italskou kuchyni? Pokud jste navíc milovníky mořských plodů, ocitnete se v gurmánském ráji. A určitě oceníte jedinečné čerstvé ančovičky. A i pro ty, kteří dary moře zrovna nemusí, je stále z čeho vybírat. Jen tradičních těstovinových pokrmů je v Kalábrii široká nabídka.

Super last minute dovolená 2 PR
Zdroj:
Adobe Stock

Španělské ostrovy

Ideální volbou pro last minute zájezdy jsou španělské ostrovy Mallorca, Menorca či Ibiza ve středozemním moři. Mallorcu, největší ostrov španělských Baleárů, navštíví každoročně miliony turistů, zejména pro její romantické skalnaté zátoky a krásné písčité pláže. Menorca je rájem pro milovníky panenské přírody s bělostnými plážemi a průzračným mořem – nachází se zde jedno z nejčistších moří v celé Evropě. 

Srpen a září patří mezi nejsušší měsíce, nemusíte se tak obávat případných dešťů, které by vám mohly pokazit vaši vysněnou slunečnou dovolenou. Pro vyznavače aktivního nočního života doporučujeme zvolit pro svůj last minute zájezd Ibizu. Ostrov pověstný jednou velkou nekončící párty! Najdete tu pláže s restauracemi, bary a kluby, které patří mezi nejlepší na světě. Přes den si odpočinete na pláži, vyřádíte se v moři, užijete si vodní sporty a atrakce, a hlavně načerpáte energii na pořádnou večerní zábavu. 

Super last minute dovolená 3 PR
Zdroj:
Adobe Stock

Historická Malta

Ostrovní stát, nejmenší členská země Evropské unie, to je ideální volba pro rodinnou nejen last minute dovolenou. Čisté a klidné pláže s pozvolným vstupem do moře lákají nejen rodiny s dětmi, ale i páry a jednotlivce. Malta je skvělé místo pro potápění, a to nejen díky bohatému podmořskému životu, ale i spoustě podmořských jeskyní. Ke konci léta dosahuje moře průměrné teploty příjemných 25 °C.

Za necelé 3 hodiny letu z Prahy se ocitnete na místě s nespočtem historických a kulturních památek. Čeká vás hlavní město Valleta, které je zapsané na seznamu UNESCO, historická přístavní města a pevnosti, chrámy a rotundy, archeologická naleziště a mnoho dalších zajímavých míst. 

Super last minute dovolená 4 PR
Zdroj:
Adobe Stock

Francouzská Korsika 

Perla Středomoří, čtvrtý největší ostrov ve Středozemním moři, vám učaruje svou nedotčenou přírodou a půvabnými plážemi s křišťálově čistým mořem. V rámci vašeho last minute zájezdu na Korsice doporučujeme navštívit hlavní město a rodiště Napoleona Bonaparte – Ajaccio. Nezapomeňte na historické přístavní opevněné město Bonifacio, majestátně usazeného na vysokých bílých útesech. Za návštěvu stojí Corte, město ve středu ostrova obklopené horami. A určitě se podívejte na nejoblíbenější pláže celé Korsiky – Palombaggia, Rondinara a Santa Giulia.  

Super last minute dovolená 5 PR
Zdroj:
Adobe Stock
 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Super last minute dovolená v oblíbených destinacích