Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Valentýn v Egyptě za 8 290 Kč s all inclusive? Riskli jsme to a takhle to nakonec dopadlo

Trávit Valentýna v české uplakané zimě se nám letos ani trochu nechtělo. Proto jsme zariskovali a odletěli do Egypta. A to do hotelu, jehož cenovka atakovala hranici 8 290 Kč!  

Lákaly nás nízké ceny, na výběr toho ale moc nebylo

Když jsme pár dnů před odletem otevřeli nabídku tuzemských cestovek, žádné velké nadšení se nekonalo. Ty nejlepší hotely byly pochopitelně beznadějně vybookované

Důvodem byly nejen nízké ceny, které jsou s touhle destinací a lednovými či únorovými termíny obecně spojené, ale taky skutečnost, že na mnoha místech Česka mají děti jarní prázdniny, takže opouští společně s rodiči českou zimu a vyrážejí do teplejších destinací. 

I když jsme narazili na hotely, kde se dal strávit týdenní valentýnský pobyt s all inclusive za 7 000 Kč, nakonec jsme se rozhodli, že „tříhvězdy“ necháme jiným odvážlivcům a budete vybírat pouze ze čtyř a pětihvězdičkových hotelů.

Podmořský život v Egyptě
Podmořský život je v Egyptě jednoduše úchvatný. Škola potápění se navíc nachází u každého většího hotelu.
Zdroj:
Shutterstock

Otestovali jsme za vás: Jak vypadají Vánoce v Egyptě na „last minute“ za necelých 10 000 Kč?

Pozítří odlétáme!

Protože jsme chtěli srazit cenu co nejníž, pětihvězdičkové hotely s cenovkou okolo 10 000 Kč jsme nakonec nezvolili a vybírali z nižší kategorie hotelů, kde nás zaujal Minamark Beach Resort v egyptské Hurghadě.

Přesvědčily nás nejen poměrně kladné recenze ostatních turistů, kteří před námi zmíněný hotel navštívili, ale také skutečnost, že od hurghadského letiště se hotel nacházel pouhých 7 kilometrů

Dalším plusem byla i skutečnost, že tenhle zájezd pořádala a organizovala nejstarší tuzemská cestovka u nás. Protože jsme čekali na tu nejnižší možnou nabídku, rozhodli jsme se vybírat termín s odletem do druhého dne. A to se nám poštěstilo! 

Rudé moře z výšky
Pohled na pobřeží Rudého moře z letadla je fascinující.
Zdroj:
Shutterstock

Co s propadlým pasem pár dnů před dovolenou? Situace má řešení, ale projedete se a připlatíte si

S jídlem na palubách nepočítejte

Samotnou objednávku zájezdu jsme realizovali online a platbu provedli debetní kartou. Potvrzení objednávky, stejně jako pokyny k odletu, jsme obdrželi prakticky obratem (u zájezdů, které člověk nekupuje na „last minute“ dorazí pokyny zhruba sedm dnů před odletem – pozn. redakce).

Náš let byl naplánovaný z pražského letiště zhruba půl hodiny po půlnoci. Do egyptské Hurghady se létá 4 hodiny a 15 minut, na palubách letadel SmartWings není podáváno občerstvení v ceně letenky. Něco k snědku si ale můžete vybrat z palubního menu. Nikoho asi nezarazí, že ceny prodávaného občerstvení jsou v nadmořské výšce 10 000 metrů vše, jen ne lidové. 

Samotný let proběhl bez větších komplikací a náš Boeing 738 zanedlouho přistával na egyptském letišti. Po vyřízení úvodních nezbytností a vyzvednutí zavazadel jsme se přesunuli ke stánku zástupce cestovní kanceláře, který pro nás měl obálku s důležitými informacemi nejen o hotelu, ale také o destinaci, kde jsme se letošního Valentýna rozhodli strávit. Zároveň nás nasměroval do autobusů, které nás za necelou čtvrthodinku „vyklopily“ před vybraným hotelem.

Pláž v Egyptě
Vstup do moře je u většiny hotelů v Hurghadě velmi pozvolný. Ideální je proto pro rodinky s dětmi nebo hůře pohyblivé osoby.
Zdroj:
Shutterstock

Zhmotněný luxus a nenapodobitelný podmořský svět. Vítejte v Hurghadě

Prvotní nadšení nebylo příliš velké

Hotel má nejlepší léta již dávno za sebou. S tím jsme ale ostatně při výběru počítali. Protože jsme únorový termín vybírali záměrně s ohledem na mírnější počasí, které v Egyptě v tomto období panuje, plánovali jsme většinu pobytu strávit poznáváním okolních památek

Bohatě nám tedy stačilo, že jsme mohli využívat vcelku chutnou stravu all inclusive a v pokoji i jiných prostorách hotelu bylo čisto. Úklid se konal každý den. Jednou za pobyt nám vyměnili povlečení a doplnili minibar. Vše podtrhoval příjemný personál, který byl připravený splnit různorodá přání více či méně náročných hotelových hostů, kteří se tady v našem termínu společně s námi ubytovali. 

Protože je hotel vystavený přímo na pláži, do moře jsme to rozhodně neměli daleko. Vzhledem k velmi pozvolnému vstupu, který je ideální zejména pro rodiny s menšími dětmi nebo hůře pohyblivé osoby, tady počítejte s molem, odkud můžete skočit do větší hloubky, případně pozorovat bohatý podmořský život, kterým je Egypt proslulý. 

Molo a Giftun Island
Během našeho pobytu jsme se vypravili i na čarokrásný ostrov Giftun.
Zdroj:
Shutterstock

Risk je zisk?

Během našeho valentýnského pobytu panovalo v Egyptě příjemných 22 °C. Na poledním sluníčku bychom určitě naměřili i víc. Voda měla stejnou teplotu jako vzduch, ale ke koupání lákala jen opravdové otužilce.

Velkou předností zmíněného hotelu je nejen přátelský personál, přítomnost wellness centra a školy potápění (obojí za poplatek), ale taky skutečnost, že se hotel nachází přímo v centru Hurghady, kam můžete podnikat kratší i delší procházky. Navíc je skvělým výchozím bodem pro nejrůznější výlety. 

To nejlepší z Egypta: 20 míst, která musíte v zimě navštívit

Příjemné teploty jsme proto využili k průzkumu Luxoru, hlavního města Káhiry, ale i návštěvě delfíní show. Jeden den jsme věnovali prohlídce ostrova Giftun s možností šnorchlování u pestrobarevných korálových útesů. Jízdu lodí nám zpříjemnila i skupinka delfínů, která nás několik dlouhých minut aktivně doprovázela.

Jak nakonec hodnotíme valentýnský pobyt v Egyptě? S cenovkou 8 290 Kč jde o naprostou bombu a možnost, jak se do oblíbené destinace dostat za pár kaček. I když bylo moře spíše pro otužilce, vše nám vynahradily kvalitní služby zmíněného hotelu, příjemný personál a zážitky z realizovaných výletů, pro které má Egypt v únoru naprosto ideální počasí. 

Autorský text

 
 

Místo

27° 13' 4.7124", 33° 50' 18.3651"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Valentýn v Egyptě za 8 290 Kč s all inclusive? Riskli jsme to a takhle to nakonec dopadlo