Přejít k hlavnímu obsahu

Kam s dětmi o podzimních prázdninách? Vyrazte pro dýni, za permoníky nebo černým panterem

Letošní podzimní prázdniny připadají na čtvrtek 26. a pátek 27. října. Společně s víkendem tak budou mít děti celé čtyři dny volna.

Pokud přemýšlíte, kam vyrazit, máme pro vás pár tipů! Dáte přednost vyhlášeným zábavním parkům, bludišti v kukuřici nebo zoologickým zahradám?

Vyrazte pro dýně

Pokud bydlíte v Praze nebo jejím blízkém okolí, udělejte si výlet na dýňovou farmu Bykoš, kde dýně pěstují již více než dvacet let. A rozhodně nejde jen o dýně vhodné ke dlabání. Najdete tady i jejich okrasné varianty nebo ty, ze kterých připravíte dokonalé podzimní občerstvení. Děti se tady můžou vyřádit v kukuřičném bludišti a dospělí ochutnat něco z dýňové nabídky.

Děti a dýně
Na dýňové farmě si vyberete dýni na vyřezávání nebo k večeři.
Zdroj:
Shutterstock

Podzimní řádění s permoníky

Máte doma menší dítka? Vyrazte s nimi do parku Permonium, který je součástí výrobního areálu Strojíren Oslavany. Čeká vás tady největší nadzemní bludiště v ČR imitující systém důlních chodeb, ale i důlní jezero, sopka propojená s dvouúrovňovým lanovým centrem, prales nebo důlní štoly. Těšit se můžete na atraktivní program pro velké i malé, veselé malování na obličej, kolo štěstí či žonglérskou show.

Potrapte mozkové závity

Bydlíte v Liberci nebo jeho okolí? Vyrazte do vyhlášené  iQLANDIE, kde se děti hravou a zábavnou formou naučí spoustu zajímavých věcí o světě kolem. iQLANDIA Liberec je tvořena dvěma moderními vědecko-zábavními centry. Nechybí tady ani planetárium a chytré dílny pro velké i malé. Když to vezmeme kolem a kolem, tak jde o svět fascinujících experimentů a netradiční zábavy, kterou si užije celá rodina.

Jurský svět na vlastní kůži

Pokud budete mít během podzimních prázdnin štěstí na počasí, vyrazte do některého z Dino parků, které najdete v Plzni, Praze, Liberci, Vyškově a Ostravě. Během návštěvy tady můžete spojit zábavu, poučení a pobyt venku mezi obřími modely dinosaurů, z nichž někteří se dokonce hýbají nebo vydávají zvuky. Děti a dospělí si mohou projít i obří pavilon se skutečnými artefakty z dávných dob od starohor až po dnešek. Nechybí ani 3D kino s tematickými filmy. Samozřejmostí jsou i stánky s občerstvením a další dětské atrakce rozeseté různě po areálu.

Dinopark
Dinoparky jsou prošpikované dinosauřími exponáty.
Zdroj:
Shutterstock

Osvěžte se v aquaparku

Na venkovní osvěžení to během podzimních prázdnin asi už nebude, pokud ale bydlíte v Brně nebo to sem máte kousek, vyrazte do nedalekého aquaparku Aqualand Moravia, který nabízí několik desítek atrakcí pro velké i malé, obří wellness centrum a vnitřní i venkovní bazény, které jsou během podzimu vyhřívané na příjemnou teplotu. Aquapark pravidelně organizuje různé tematické víkendy i zábavné wellness večery pro děti i dospělé.

Oživte dětské fantazie

A to v jedinečném zábavně-naučném parku Mirákulum v Milovicích nad Labem! Park se rozkládá na ploše dvanácti hektarů a zaujme děti od nejútlejšího věku až do patnácti let. Součástí parku je dřevěný hrad, kde děti mezi jednotlivými prvky překonávají až desetimetrové výškové rozdíly. Nechybí ani lanové centrum, lesní město, vodní svět a část věnovaná speciálně těm nejmenším návštěvníkům. Součástí areálu je i kontaktní zoo, řada naučných stezek a tvůrčí dílničky, které se rozkládají na pěti stovkách čtverečních metrů zastřešeného prostoru.

Mrkněte na zvířata

Pokud se během podzimních prázdnin umoudří počasí, můžete s dětmi vyrazit do Zoo. A klidně do té, kterou najdete zhruba deset kilometrů od centra Zlína. Součástí areálu je i nádherný zámeček, který byl vystavěn ve smíšeném historizujícím slohu – novogotiky, novorenesance a novobaroka. Součástí zlínské zoo je, která je mimochodem otevřena každý den v roce včetně všech státních svátků, je obří výběh slonů, který bude mít v budoucnu neuvěřitelných 21 hektarů! Najdete tady i zbrusu nový pavilon Jaguar Trek, který obývá černý panter. Těšit se můžete na stovky dalších zvířat, bohatou botanickou kolekci, ale třeba i rejnoky, které si můžete pohladit.

Zoo a zámek Zlín
Když si koupíte vstupenku online, ušetříte několik kaček.
Zdroj:
Shutterstock

Unikátní zábavní park uprostřed ocelového města

Pokud to máte do Ostravy, co byste kamenem dohodili a zbytek došli pěšky, vyrazte s dětmi do unikátního zábavního parku s názvem Skalka Family Park. V létě tady můžete využívat více než 45 zábavných atrakcí, celoročně je potom k dispozici adventure golf, autodrom, bludiště, bungee trampolíny, dětské hřiště i hoparéna. Nechybí ani nejrůznější kolotoče, prolézačky, pirátská pevnost, stezka indiánů nebo střelnice, kde se vyřádí malí i velcí návštěvníci.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2 a zdroj 3

 
 

Místo

49° 52' 57.0809", 14° 3' 52.2402"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam s dětmi o podzimních prázdninách? Vyrazte pro dýni, za permoníky nebo černým panterem