Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Hitparáda božských míst na Kanárských ostrovech, která nesmíte minout

Kanárské ostrovy si spojujeme s vyhlášenými letovisky, kde sebou člověk může „plácnout“ k moři nebo k bazénu a nic nedělat. 

Stejně jako spousta podobných míst ale kromě hezkého plácku k pasivnímu odpočinku nabízí zvídavým objevitelům neuvěřitelně nádhernou přírodu i lidské výtvory, které by byla škoda nevidět. Tady je 5 míst, která si získávají srdce cestovatelů napříč kategoriemi.

Jameos del Agua

Na sever Lanzarote láká turisty podzemní labyrint dlouhý 7 kilometrů. Vytvořila ho tu vulkanická činnost před několika tisíci let a začíná právě jeskyní Jameos del Agua. U té došlo k vybudování krásného místa pro odpočinek se dvěma restauracemi, umělým bazénem, koncertním sálem s nezaměnitelnou akustikou a taky s jezírkem, které obývají vzácní bílí mořští ráčci. Ve zdejším fotografickém muzeu se můžete příjemným způsobem seznámit s okouzlující faunou a flórou celých Kanárských ostrovů. 

Jameos del Agua
Jameos del Agua je vstupní branou do podzemního labyrintu.
Zdroj:
Bigstockphoto
Jameos del Agua 2
U vstupu do jeskynního labyrintu vzniklo krásné turistické centrum.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pico del Teide

Na Tenerife stojí nejvyšší hora Španělska, když započítáme i ostrovy. Je jí Pico del Teide, sahá do výšky 3 718 m n. m., čímž je zároveň třetí nejvyšší sopkou na světě (od úpatí na dně oceánu má asi 7 000 metrů). Taky patří k 16 nejnebezpečnějším sopkám planety, protože se poměrně blízko nacházejí lidská obydlí. 

Pico del Teide je součástí NP Teide (Parque Nacional del Teide), jehož je dominantou. Park samotný je pak zajímavý nejrůznějšími vulkanickými a geologickými útvary. Od roku 2007 je pod ochranou UNESCO.

Pico del Teide
Pico del Teide je dominantou NP Teide.
Zdroj:
Bigstockphoto

Na Pico del Teide se dá dostat po upravených cestách, a to i z výšky 2 000 m n. m., kam můžou turisti dojet autem, případně je tu ještě kabinková lanovka. Ta jezdí do výšky 3 555 m n. m. a od ní je to na vrchol pěšky už jen 30 minut.

NP Timanfaya

Vraťme se na Lanzarote. Jeho další chloubou je Národní park Timanfaya. Je skoro bez vegetace a obdivuhodné je zdejší pokrytí vyvřelinami. Je to trošku mimozemská krajina s kopcovitým až mírně hornatým terénem, svým zbarvením nejednomu návštěvníkovi připomene obrázky z Marsu. Aby dokázali správci park dostatečně ochránit, dostanete se jen do některých zón. I tak to ale bude nezapomenutelný zážitek!

Timanfaya
I vy možná při troše štěstí narazíte v národním parku na vegetaci.
Zdroj:
Bigstockphoto

Lago Verde

K turisticky nejpopulárnějším místům Kanárských ostrovů patří Lago Verde na ostrově Lanzarote. Jezero zaujme jasně nazelenalou barvou vody i tím, že je od hlavní pláže El Golfo odděleno jen pruhem písku. Až k jezeru se kvůli bezpečnostním ohrazením nedostanete, pohled z výšky vám to ale vynahradí. 

Lago Verde
Fascinující jezero od moře dělí jen pruh písku.
Zdroj:
Bigstockphoto

Playa de Morro Jable

Obří pláž o délce 4 kilometrů, bílý písek, klidné moře. Pokud si chcete po svém cestování odpočinout a náhodou stanete i na ostrově Fuerteventura, konkrétně v jeho jižní části, zkuste pláž v letovisku Morro Jable. Voda přecházejí z tyrkysových do smaragdových odstínů vás jednoduše dostane, ať už si na pobyt u moře potrpíte, nebo ne. Podél pláže pak vede třída, na níž je spousta obchodů a obchůdků, restaurací a příležitostí k zábavě. Tohle prostě chcete!

Morro Jable
Tahle pláž je prostě naprosto úžasná!
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

27° 57' 26.2404", -15° 36' 14.1552"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Hitparáda božských míst na Kanárských ostrovech, která nesmíte minout