Přejít k hlavnímu obsahu

5 Jedinečných důvodů, proč plavbu na zaoceánské lodi s přáteli vyměnit za jachtu

Výletní loď může být první volbou, když chcete v létě s přáteli vyrazit na mořskou dovolenou. Ale napadlo vás někdy zamyslet se i nad další variantou mořské letní dovolené, a to na palubě designové jachty? Poznejte jedinečné důvody, které mluví jasně pro ni!    

#1 Kotvení u centra města

Jachta večer ladně přirazí k molu a vy si už za pár minut můžete naplno vychutnat kulturu a atmosféru daného města. A pozoruhodná výprava za nočním životem a zážitky právě začíná.

Nádherná města na ostrově Korčula lákají k prozkoumání.
Zdroj: Vega Tour

Vyrazit do ulic a poznat unikátní mix všech tamních lidí, památek, obchodů, klubů, restaurací a kaváren, a přitom mít možnost se kdykoliv zase vrátit do soukromí jachty, to je ten typ zážitku, jenž vyhovuje i náročnějším cestovatelům, kteří si rádi uzpůsobují program svým potřebám a individuálním plánům.

I takhle mohou vypadat nádherné večery na jachtě.
Zdroj: Vega Tour

#2 Atmosféra a zázemí

Je dnes na jachtách na vlas stejná jako na těch nejluxusnějších zaoceánských lodích. A má to jednu extra výhodu navíc – na palubě jachty panuje vždy přátelštější a uvolněnější atmosféra

Barmanský koutek je velmi populárním místem na jachtách. Je libo Martini, Cuba Libre či něco úplně jiného?
Zdroj: Vega Tour

A co víc, dát si večerní drink s kapitánem lodi a zasmát se jeho úsměvným příhodám z plaveb po celém světě, to se vám asi těžko poštěstí na lidmi přeplněném moderním a více odosobněném "městě na vodě" s několika tisíci spolucestujících. V tomto bodě u jachet 100% platí: malá loď, velké zážitky.

#3 Nečekané momenty

Znáte například tento? Zakotvíte v opuštěné zátoce, popíjíte s přáteli sklenku vybraného vína a pozorujete nádherné červánky na obzoru. Jen tak sedíte na lehátku na sněhobílé pláži a užíváte si tu neuvěřitelnou pohodu podbarvenou přicházející přirozenou podvečerní romantickou náladou. A navíc jste tam v širokém okolí úplně sami. Žádná tlačenice u stánku na teplé pivo a studenou pizzu, žádné davy na nafukovacích krokodýlech ani lidské „mraveniště“, kam oko dohlédne.

Letní středomořské slunce a nádherně teplá voda je úžasnou kombinací!
Zdroj: Vega Tour

Velké lodě logicky kvůli své robustnosti se prostě do lidmi stále neobjevených zátok jaksi neprocpou. Za to na malých jachtách máte tu příležitost skoro pořád vždy po ruce. A vezměte si, kolik ještě takových neprobádaných a světu ukrytých zátok ve Středomoří musí být – no dobrá tisícovka to jistě bude. A vy budete třeba první, kdo může mít čest poznat něco málo z jejich krás. To zní, lákavě, že?

#4 Koupání kdykoliv, kdekoliv

Je to úžasný pocit vstát ráno z postele, udělat jen pár kroků a hned si užívat ten báječný pocit úžasně teplého azurového moře. Už jen to, že se nemusíte nikoho ptát, jestli můžete, ale rovnou si „vystřihnete“ elegantní šipku do vody, to zní samo o sobě úžasně. 

Víte, že slovo jachta pochází z holandštiny?
Zdroj: Vega Tour

#5 Kuchyně přímo dle vaší chutě a nálady

Příjemně osobní laděný tón komunikace personálu jachty se promítá samozřejmě do gastronomického rozvrhu během plavby. Na velké lodi si asi těžko odchytíte třeba šéfkuchaře s tím, že máte teď opravdu velký zálusk na jistý typ jídla, a jestli by to nešlo nějak zařídit, aby se vaše vysněná pochoutka ocitla na stole. 

A pestrobarevný gastronomický zážitek může začít!
Zdroj: Vega Tour
Na vzniku tohoto textu se podílela cestovní kancelář Vega Tour, přední tuzemský specialista na plavby jachtou po Evropě i Exotice.Co váš čeká na plavbách s námi?
  • Ubytování
  • Exkurze na pobřeží
  • Wi-Fi na palubě
  • Program na palubě
  • Pečlivě připravený itinerář s různorodým programem
  • Plošina na zádi ke koupání a potápění, sluneční terasy k opalování
 
 

Místo

43° 13' 44.4432", 14° 56' 21.7608"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 Jedinečných důvodů, proč plavbu na zaoceánské lodi s přáteli vyměnit za jachtu