Přejít k hlavnímu obsahu

Česko z ptačí perspektivy: Objevte krásy naší země z horkovzdušného balónu

Létání v horkovzdušném balónu je jedním z nejmagičtějších způsobů, jak prozkoumat krásy České republiky. Kde se můžete proletět a proč za vzdušným dobrodružstvím vyrazit?

Let balónem nabízí pro každého něco

Jednomu se líbí pohled na nekonečné lesy a louky, jiný se zase nemůže vynadívat na staletou architekturu. Vyhlídkové lety balónem se konají prakticky kdekoli po celém Česku, je tak jen na vás, co si očíhnete pěkně z výšky jako první.

Jedno je jisté, vyhnete se davům turistů a uvidíte vše z perspektivy, která vám doteď byla skrytá. Kam ale vyrazit?

Od Ostravy přes Český ráj až po Karlovy Vary

Máte své oblíbené místo? Nebo chcete navštívit známou památku bez mačkanice s dalšími turisty? Kde se let balónem koná, záleží tak trochu i na vás, stačí se domluvit s pilotem a zbytkem posádky.

Největší československá zážitkovka Adrop.cz nabízí lety balónem na bezmála 40 lokalitách po celém Česku, jednodušší je tak najít místo, kde se létá, než to, kde se neproletíte.

  • Mezi nejoblíbenější lokality patří Karlštejn, který si prohlédnete z výšky několika stovek metrů, odkud se zdá vlastně poměrně maličký, přesto tenhle kus historie uchvátí i tak.
  • Milovníci přírody s romantickou duší si přijdou na své při přeletu Českého ráje, kde jsou k vidění zrenovované zámky i zříceniny hradů, majestátní pískovcové věže i netknuté lesy. 
  • A co se proletět nad Ostravou, která láka na svou jedinečnou industriální architekturu?
let balónem
Zdroj:
Adrop

Proč let balónem zažít aspoň jednou za život?

Kromě neopakovatelných výhledů má tento zážitek i další esa v rukávu. Například se postará o parádní materiál do vašeho fotoalba. Létá se totiž brzy ráno nebo chvíli před západem slunce, kdy je krajina mimořádně fotogenická. 

Další výhodou létání balónem je naprosté vyčištění hlavy. Létá se jen rychlostí větru, který vás nese pomalým tempem krajinou. Nečekejte tak žádný adrenalin, ale spíš pořádnou dávku relaxu s hlavou v oblacích. 

No a v neposlední řadě je to parádní romantika. Pokud se chystáte na oslavu výročí nebo dokonce na žádost o ruku, lepší způsob najdete jen těžko.

Kdo se balónem může proletět?

Let balónem si užije téměř každý. Ať už jste dobrodruh hledající nový zážitek, nebo beznadějně romantická duše, která hledá nezapomenutelné rande. Vzduchoplavbu si však vychutnají i rodiny s dětmi. Proletět se totiž mohou i menší děti, jen je potřeba, aby byly vyšší než okraj koše, aby z těch výhledů také něco měly.

Létání v horkovzdušném balónu nad Českem je zážitek, který vás nechá nahlédnout na naši zemičku z naprosto jiného úhlu. A rozhodně je to také parádní příležitost, jak se odpojit od starostí všedních dní a nechat se jen unášet krásami kolem nás.

Tak kam vyrazíte?

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Česko z ptačí perspektivy: Objevte krásy naší země z horkovzdušného balónu