Přejít k hlavnímu obsahu

Madeira: Proč právě sem jezdí stále více lidí?

Přemýšlíte, kde byste tak mohli strávit letošní dovolenou? Jestli se vám nechce cestovat příliš daleko, máte rádi příjemné teplo a těšíte se na moře, vydejte se na Madeiru. Budete nadšení.

Co možná znáte ze školy

Madeiru najdete v Atlantském oceánu, jedná se portugalské souostroví, které pyšní statusem autonomní oblasti. Hlavní město se jmenuje Funchal (čtěte Funšal) a rozkládá se na ploše 75,7 km². Zajímavostí je, že název tohoto města pochází z portugalského slova “funcho”, což znamená fenykl. Zřejmě se sami dovtípíte, že o tuto aromatickou rostlinu na Madeiře nouze skutečně není. Na celém ostrově žije více než 270 tisíc obyvatel. Přibližně 43 km od Madeiry leží další obydlený ostrov Porto Santo s rozlohou 11 km na délku a 6 km na šířku, celý ho tedy projdete za pár hodin.

Proč lidé milují Madeiru

Ten hlavní důvod bychom hledali jen velmi obtížně. Madeira nabízí mnoho atraktivních věcí, díky kterým se zde každý rok vystřídá mnoho turistů. Jakých?

  • Úchvatnou přírodu - hory, vavřínové lesy, mystickou mlhu, nejrůznější druhy květin.
  • Oceán - ty výhledy na vodu vás ohromí.
  • Zvířata - pasoucí se krávy a ovce vás budou doprovázet na každém kroku.
  • Počasí - na Madeiře je mírné léto i mírná zima. Pořád zde je tak nějak pěkně.
  • Vyspělý turistický průmysl - najdete zde luxusní hotely s bazény a výbornými službami.
  • Mnoho aktivit - golf, squash, projížďka na koních, fotbal, výlety lodí, festivaly, rybaření, koupání a potápění.
  • Víno - co by to bylo za dovolenou bez kvalitního vína. Z Madeiry pochází Atlantis Rose, ale mnoho výborných vín se sem dováží i z Portugalska.
  • Bezpečnost - místní lidé jsou milí a pohostinní. Ke krádežím a jiným přestupkům zde dochází jen velmi zřídka.

Na Madeiře najdete také spoustu zajímavých míst, která vás naprosto uchvátí. Mezi ty patří třeba městečko Monte se slavným tobogánem Carrinhos de Monte, útes Cabo Girao, vesnice Curral des Freiras známá také jako Údolí Jeptišek a samozřejmě mnoho dalších míst.

Na co byste neměli zapomenout

Máte teď chuť sbalit si pár věcí a vydat se pořádně Madeiru prozkoumat? Nezapomeňte si směnit eura a uzavřít cestovní pojištění. To nejvýhodnější vám pomůže najít ePojištění, kde také najdete kalkulačku na cestovní pojištění. Proč je tak důležité? Nikdy nevíte, co se vám může při procházce rozmanitým terénem stát a vynaložené výdaje na ošetření by vás mohly opravdu nemile překvapit. Cestovní pojištění tedy rozhodně nepodceňujte. Také si do tašky přibalte anglický nebo portugalský slovník, právě těmito jazyky se zde domluvíte. Nakonec stačí jen objednat letenku a vydat se na cestu. Přejeme vám krásnou dovolenou.

 
 

Místo

32° 40' 33.4416", -16° 54' 49.968"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Madeira: Proč právě sem jezdí stále více lidí?