Přejít k hlavnímu obsahu

Co dělat v Ústí nad Labem, když prší? Ztraťte se v bludišti nebo koukněte do podzemí

Ústí nad Labem se jako město netěší mezi Čechy přílišné popularitě, když sem ale zavítáte a počasí vám nebude přát, můžete si tu užít spoustu zábavy!

A klidně ani nemusíte být přespolní. Stačí být nový, neznalý nebo třeba potřebovat zabavit menší či větší dítko. Tady jsou naše tipy, jak na to.

Zrcadlové bludiště na Větruši

Ústecká Větruše je místo známé díky okouzlujícímu zámečku, od kterého je krásný výhled na město (stojí totiž na skále). Dá se tu i ubytovat, můžete se občerstvit v kavárně, kolem vedou turistické stezky na Nebeské schůdky nebo k Vaňovským vodopádům. Parádní je tady i přírodní bludiště mezi tújemi.

Když ale nebude hezky, určitě vás nejvíc potěší zrcadlové bludiště se 12 zakřivenými zrcadly, které budou deformovat vaše postavy, a se 14 rovnými, které znesnadňují orientaci.

Muzeum civilní obrany

Sami nebo se staršími dětmi můžete zamířit do Muzea civilní obrany, které najdete přímo pod Větruší – nachází se totiž v krytu ve skále, na níž zámeček stojí. Kryt tu vznikl v roce 1942, dneska nabízí 500 m chodeb a 250 m původních štol. 

V muzeu si prohlédnete plynové masky a poznáte jejich vývoj od roku 1920 až po současnost, čeká na vás i nejedna technická zajímavost, jako telefonní ústředa, funkční strojovna vzduchotechniky nebo předměty, které se tu při budování muzea kdysi našly.

5D Cinema Maxim

Užijte si 5 minut naprosto parádní zábavy v 5D kině v ústeckém Fóru! Můžete se vydat pod hladinu oceánu a proplouvat vodou, nebo vás posadí na zběsilou horskou dráhu a vlasy i oblečení vám bude čechrat opravdový vítr! Abyste měli soukromí, vejdou se do 5D kina jen čtyři osoby. Ale klidně můžete jít i ve dvou.

5D kino
V Ústí nad Labem můžete zkusit třeba 5D kino!
Zdroj:
Bigstockphoto

Laser Game

Ať už vás laser game baví, protože s ní máte bohaté zkušenosti, nebo máte čas a příležitost zkusit ji poprvé, určitě si hru v Ústí užijete. Střekov Aréna, v níž si zahrajete, je sice otevřena denně od 13.00 do 20.00 hod., ale po domluvě vás klidně uvítají i jindy. Je to ideální místo, kde se odreagovat v boji jeden na jednoho nebo v družstvech, jde ale i o prostor pro netradiční oslavu nebo firemní večírek.

Pampalánie

Jestli potřebujete v upršeném Ústí právě zabavit spíš děti, neprohloupíte v Pampalánii, v níž si v kavárně vychutnáte kávu a nějakou tu dobrotu a vaše drobotina se zatím vydovádí na atrakcích, jako jsou trampolíny, elektrické formule, bobová dráha, fotbalová aréna, tobogán a klouzačka… A pro ty nejmenší je tu krásný pestrobarevný koutek, kde se jim určitě bude líbit. 

 
 

Místo

50° 39' 31.5972", 14° 2' 26.844"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Co dělat v Ústí nad Labem, když prší? Ztraťte se v bludišti nebo koukněte do podzemí