Přejít k hlavnímu obsahu

Kam v Praze, když prší? Dejte si laser game, vláčky nebo hurikán

Nemusí samozřejmě jen pršet. Může nepříjemně mrznout, chumelit nebo cokoli jiného. V Praze ale nikdy není nuda, ani když padají trakaře. Máme pro vás 10 tipů na zábavu pro všechny.

Praha je krásná, ale komu by se chtělo courat po památkách v pláštěnce a holinách? Nebo v tlustém kabátě, na kterém se dělá námraza? Nebojte se, v naší metropoli je vždycky kam zajít a nemusí to být hospody a bary. Vybrali jsme 10 míst, abyste mohli během volného dne vyrazit někam sami, nebo abyste věděli, kde se spolehlivě zabaví vaše děti.

#1 Zrcadlové bludiště na Petříně

Tuhle klasiku si nemůžeme odpustit. Hlava se tu zatočí i tomu nejotrlejšímu návštěvníkovi a díky rozdílným zrcadlům se tu i pořádně zasmějete nad deformací vlastního těla

Bludiště je na Petříně už od roku 1891, kdy vzniklo jako pavilon Klubu českých turistů na Jubilejní zemské výstavě. Předlohou bylo pro architekta Antonína Wiehla podobné bludiště ve vídeňském Prátru. 

Kromě dvou sálů se zrcadly je tu taky dioráma, které znázorňuje boj Pražanů se Švédy, který se odehrál na Karlově mostě v roce 1648. 

Otevřeno je v lednu, únoru a listopadu od 10.00 do 18.00 hod., v březnu a říjnu od 10.00 do 20.00 hod. a od dubna do září od 10.00 do 22.00 hod. V prosinci platí tahle otevírací doba: ve všední dny od 10.00 do 18.00 hod., o víkendu od 10.00 do 19.00 hod., od 19. 12. do 31. 12. 2020 od 10.00 do 19.00 hod. a o Štědrém dnu od 10.00 do 15.00 hod.

#2 Národní technické muzeum

Tahle česká perla láká k návštěvě děti i dospělé, holky i kluky. A klidně s sebou můžete vzít i babičku a dědečka. Spatřit tu můžete exponáty z oblasti polygrafie, architektury nebo stavitelství a čekají vás i stálé expozice, jako třeba Měření času, Chemie kolem nás nebo expozice televizního studia. 

Otevřeno je po celý rok od 9.00 do 18.00 hod. s výjimkou pondělků.

#3 Mercuria Laser Game

Jestli hledáte něco akčnějšího, určitě se vypravte na laser game! Bludiště se sporým osvětlením, po kterém budete svestou a laserovou zbraní pobíhat, je důmyslné a dá vám zabrat, když budete hrát jeden na jednoho i ve větších skupinkách. Totální únik z reality je zaručen, stačí najít Mercuria Laser Game na Argentinské. 

Otevřeno je od pondělí do čtvrtka od 13.00 od 23.00 hod., v pátek od 13.00 do 00.00 hod., v sobotu od 10.00 do 00.00 hod. a v neděli od 10.00 do 23.00 hod.

laser game
Za adrenalinem se vydejte třeba na laser game!
Zdroj:
Bigstockphoto

#4 Únikové hry Mazement

Holdujete únikovkám, nebo je chcete konečně poprvé vyzkoušet? Vydejte se na Vinohrady, kde si můžete vyzkoušet své logické myšlení a důvtip ve dvou hrách – Dědictví a Psychopatův komplex. V obou případech je to pořádně napínavé. Máte omezený čas na to, abyste se dostali ke jmění, které váš dědeček ukryl v trezoru před mafií, nebo abyste sebe a ostatní vězně zachránili před řáděním šíleného psychopata. A samozřejmě si můžete dopřát obojí, pěkně za sebou.

Otevřeno je ve všední dny od 16.00 do 20.30 hod. a o víkendu od 10.00 do 22.00 hod.

#5 Prague Fear House

Chcete zažít den jako z hororu? Bojíte se fakt rádi? Pak pro bude Prague Fear House jasná volba! Vřele doporučujeme si nejdřív dopřát něco na kuráž v Prague Fear Baru a pak se vydat na 15 nebo 30 minut dlouhou trasu strašidelným domem. Z té druhé se pořádně dlouho nevyspíte! A co je dobré vědět – jakmile se pustíte dovnitř na trasu, už se nemůžete vrátit a musíte ji celou projít. 

Do baru se pak klidně vraťte a posilněte se po vyčerpávajících chvilkách. Servírují tu speciální drinky i menu, jako třeba Elm Street nebo Hermannovo překvapení. Tuhle parádu najdete ve Vodičkově ulici.

Otevřeno je v pátek a v sobotu od 16.00 do 22.00 hod.

dům hrůzy
Chcete se bát? Bezva, tady se vám bude líbit!
Zdroj:
Bigstockphoto

#6 JumpArena Zličín

Je libo spíš trošku té fyzické aktivity? Bezva, tady to je! Zahopsejte si pro dobrou náladu v JumpAreně Zličín. Najdete tu celou řadu atrakcí, v nichž hrají roli trampolíny, ale třeba i slackline nebo twistladder. K naprostým peckám patří klasika v podobě Freejump, kde si prostě zaskáčete podle chuti, nebo například Bigairbag, kde si do měkkého skočíte z pěkné výšky. Tady zaženete chmury všedních dní, i kdybyste nechtěli.

Pozor, na atrakce můžou jen osoby vyšší než 110 cm. Každou neděli od 9.00 do 11.00 je čas vyhrazený pro rodiče s menšími dětmi do 140 cm, během něhož si i děti pod 110 cm můžou zaskákat.

Otevřeno je od pondělí do čtvrtka od 13.00 do 21.00 hod. a od pátku do neděle od 10.00 do 21.00 hod.

#7 Hurricane Factory

Chcete si užít poctivě adrenalinovou zábavu? Pak je tu pro vás jediný větrný tunel v Česku, kde si můžete užít let vzduchem a vyzkoušet tak sílu, jakou má hurikán.

Jestli jste zdraví a je vám víc než 5 let, klidně to pojďte vyzkoušet – jen se informujte předem, jestli to opravdu můžete absolvovat. Prosklený tunel je vysoký 14 metrů, má průměr 4,3 metru a vzduch tady proudí až rychlostí 270 km/h, což je jako skutečný hurikán. Nebojte se, létat bude v bezpečné výšce a oči z vás po celou dobu nespustí zkušený instruktor.

Otevřeno je denně od 9.00 do 21.00 hod.

#8 Toboga Fantasy Park

Toboga Fantasy Park je ohromná herna pro děti, která ale nabízí atrakce i dospělým! Můžete sem proto bez obav vzít drobotinu, aniž byste se tu museli věnovat jen jejímu bedlivému sledování. Svezete se tu v elektrických autíčkách, můžete zajít do Jump Parku a zaskákat si na trampolínách, zažít dobrodružství uvnitř nafukovací koule, lézt na 8 metrů vysokou lezeckou stěnu nebo na sopku, zajezdit si na tobogánech nebo na bobové dráze… Je tady toho tolik, že nebudete vědět, co dřív. 

Otevřeno je od pondělí do středy od 14.00 do 19.00 hod., od čtvrtka do neděle, o svátcích a o prázdninách od 10.00 do 19.00 hod. 

#9 Království železnic na Smíchově

Tak se zase trošku uklidníme. Jestli milujete vlaky a všechno, co k nim patří, nebo máte doma někoho, kdo jim naprosto propadl (nezávisle na věku), navštivte spolu Království železnic, kde najdete největší modelovou železnici v Česku. Je tu nepočítaně vlaků, stovky metrů kolejí, modely významných staveb a míst, která z naší vlasti určitě znáte… Prostě je to tady kouzelné!

Pište si, že odsud půjdete o dost chytřejší. Můžete se tu totiž podívat taky na výstavu z historie železnice na našem území a zhlédnout expozici urbanistického modelu Prahy z konce 20. století.

Otevřeno je denně kromě 1. ledna, vždycky od 9.00 do 19.00 hod. 

#10 Mořský svět

Říkáte, že to chce ještě něco úplně jiného? Pak se můžete podívat třeba do Mořského světa na Praze 7, který funguje od roku 2002 a který si za dobu svého působení získal tolik fanoušků a návštěvníků, že mohli jeho tvůrci zapracovat na rozšíření prostorů i chovaných druhů. Největší nádrž, kterou dneska obývají žraloci, má neuvěřitelných 100 tisíc litrů mořské vody. Živočichové tu žijí v podmínkách, které odpovídají těm přírodním, jak je to jen uskutečnitelné. 

Otevřeno je ve všední dny od 8.30 do 18.00 hod. a o víkendu od 9.00 do 19.00 hod. Často se tu konají akce pro školy a taky pravidelné akce pro veřejnost, jako třeba krmení žraloků. Poslední pátek v měsíci se sem můžete vydat na noční prohlídku.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 50° 4' 31.9404"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam v Praze, když prší? Dejte si laser game, vláčky nebo hurikán