Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Co dělat v Brně, když prší: Zajděte si na únikovku nebo do vědeckého parku

Bydlíte v Brně nebo jeho okolí a plány na rodinný víkend vám zmařily rozmary počasí? Máme pro vás 10 tipů na místa, kam můžete vyrazit i když počasí venkovním aktivitám nepřeje. 

#1 ZETOR Gallery

Milovníky Zetorů určitě zaujme expozice zdejšího muzea, která mapuje cestu legendárního traktoru od jeho vzniku v roce 1946 až po současnost. Během prohlídky se vám naskytne unikátní pohled do bohaté historie traktorů této značky a díky celé řadě audiovizuálních prvků, multidotykových displejů a součástek navíc můžete nasát jedinečnou atmosféru unikátní galerie.

Galerie traktoru Zetor
Unikátní galerie traktoru Zetor láká na bohaté expozice.
Zdroj:
zetorgallery.cz

#2 Únikovky

Únikové hry jsou stále oblíbenější zábavou pro přátele i rodiny. A ani v Brně o ně není nouze. Pokuste se společně s přáteli nebo dětmi uniknout ze strašidelného žaláře, zachraňte Brno před zkázou nebo najděte cestu ze starobylého strašidelného domu. Pro úspěšné absolvování únikovek není potřeba žádných speciálních dovedností. Stačí zapojit selský rozum a spolupracovat s ostatními.

Úniková hra Brno
Zachraňte společně s přáteli Brno nebo se pokuste uniknout ze strašidelného domu.
Zdroj:
chytraunikovka.cz

#3 VIDA! science centrum

Tenhle úžasný vědecký park u brněnského výstaviště zaujímá svými expozicemi rozlohu cca 6200 m². Proto si na jeho prohlídku vyčleňte dostatek volného času. Během několika hodin se tady totiž dozvíte to nejzajímavější o naší planetě, lidském těle, přírodě nebo civilizaci. Nechybí samozřejmě ani expozice pro nejmenší, několik stánků s občerstvením, 3D kino a v létě je dokonce otevřena i venkovní expozice.

VIDA! science centrum Brno
Unikátní vědecké centrum vás zabaví na celý den.
Zdroj:
vida.cz

#4 BRuNO family park

Pokud hledáte program pro nejmenší, vyrazte do zábavního parku BRuNO. Rodinný park je určen dětem různého věku, na které tady čeká vnitřní část s plochou 4 000 m²a více než 40 atrakcemii část venkovní, která je otevřená od jara do podzimu. Ve vnitřní části najdete hernu pro maminky s nejmenšími dětmi do čtyř let, 14 pater labyrintu, autodrom, moře s lodičkami, tobogán dlouhý 38 metrů i Čapí oko – výhledovou plošinu s prosklenou podlahou.

BRuNO Family Park Brno

#5 Virtuální expedice Zoo Brno

Překazilo vám počasí plány na návštěvu brněnské zoologické zahrady? A víte, že si svá oblíbená zvířata můžete prohlédnout alespoň virtuálně? Virtuální expedici můžete absolvovat v Radnické ulici, přímo v centru Brna. Pomocí speciálních brýlí se přenesete do různých koutů planety, ve kterých budete pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí.

Virtuální expedice brněnská Zoo
Virtuální expedici najdete v Radnické ulici, přímo v centru Brna.
Zdroj:
Facebook stránka VIDA science centrum

#6 Technické muzeum Brno

Největší technické muzeum na Moravě najdete v Králově Poli. Ve stálých expozicích se dozvíte zajímavosti o železářství a výrobě železa, časostrojích, o nožířství, mechanické hudbě nebo třeba o velkých parních či vodních strojích. Stálé expozice navíc doplňují výstavy krátkodobějšího charakteru.

Technické muzeum v Brně
Největší technické muzeum Moravy ukrývá nejeden skvost.
Zdroj:
tmbrno.cz

#7 Brněnské podzemí

Uznáváme, že tahle aktivita asi nejmenší návštěvníky příliš nezaujme, ti větší si to ale v brněnském podzemí určitě užijí. Labyrint pod Zelným trhem, Kostnicí u sv. Jakuba, Mincmistrovským sklepem a Vodojemy na Žlutém kopci propojuje skoro kilometr středověkých chodeb a sklepů. Návštěvníci labyrintu si tak mohou během prohlídky vychutnat pohled na tajemství skrytá šest až osm metrů pod zemí.

Brněnský labyrint – podzemí
Projděte se téměř kilometrem středověkých chodeb a sklepů umístěných 6 až 8 metrů pod zemí.
Zdroj:
brnenske-podzemi.cz

#8 Biskupský dvůr - Moravské zemské muzeum

Biskupský dvůr najdete v historické části Brna, přímo pod katedrálním kostelem sv. Petra a Pavla. Soubor budov, které jsou jednou ze stálých výstav Moravského zemského muzea, ukrývá třeba expozici Fauna Moravy nebo numismatickou expozici s názvem Dějiny peněz na Moravě a Moravské medailérství. Prohlédnout si můžete taky akvárium sladkovodních ryb a modely hub J. Rulíška.

Moravské zemské muzeum - Biskupský dvůr
Moravské zemské muzeum je doslova prošpikované řadou atraktivních expozic.
Zdroj:
mzm.cz

#9 Pavilon Anthropos

Vydejte se na jedinečnou cestu do pravěku prostřednictvím pavilonu Anthropos. Jedinečné muzeum dokumentuje nejstarší dějiny osídlení Moravy a celého evropského kontinentu. Děti i dospělé zaujme především 3,5 m vysoký model mamuta v životní velikosti s mládětem. Tahle rozsáhlá expozice navíc patří k těm vůbec největším a nejmodernějším v Evropě.

Pavilon Anthropos v Brně
Největším lákadlem je tady nepochybně 3,5 metrů vysoká socha mamuta s mládětem.
Zdroj:
gotobrno.cz

#10 Papilonia

Kouzelný svět motýlů ve všech životních fázích si můžete prohlédnout prostřednictvím tropické zahrady Papilonia, kterou obývají zástupci těchto překrásných živočichů z Amazonie, Oceánie, střední Ameriky nebo Afriky. Zhruba tři desítky druhů můžete pozorovat při líhnutí i běžném životě. Nezapomeňte si tady udělat fotku a přihlásit ji do soutěže o tu nejkrásnější!

Motýlí dům Brno
V úžasné tropické zahradě si můžete prohlédnout více než 30 druhů motýlů v různých životních fázích.
Zdroj:
papilonia.cz
 
 

Místo

49° 11' 58.9415", 16° 40' 17.8015"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Co dělat v Brně, když prší: Zajděte si na únikovku nebo do vědeckého parku