Přejít k hlavnímu obsahu

Kam za netradičním zážitkem v Praze? Na střelnici i do podzemí

Nedáte dopustit na krásy rodné země a rádi poznáváte netradiční místa? To jste tu správně. Kam se v Praze můžete vydat za netradičním zážitkem? Zajímavých míst, jenž stojí za návštěvu, existuje mnoho. My pro vás vybrali čtyři, která vás určitě nadchnou a okouzlí. Které z nich navštívíte jako první?

Kurzy zážitkové střelby v Praze pro začátečníky

Nejste majiteli zbrojního průkazu, ale vždy jste si toužili vyzkoušet střelbu? Vyrazit za zážitkovou střelbou můžete právě do Prahy. Na střelnici se o vás postará skutečný profesionál, který vás naučí úplné základy – jak správně manipulovat se zbraněmi, bezpečnost práce a také si pod jeho vedením vyzkoušíte střelbu na terč. Tento střelecký kurz lze absolvovat v rámci volného odpoledne s přáteli, ale také může posloužit jako příprava na absolvování přípravného kurzu pro zbrojní průkaz.

Navštivte tajemné pražské podzemí

Jízda metrem se pro vás stala rutinou, ale vy toužíte po skutečném dobrodružství? Projděte se pražským podzemím. Neláká-li vás prohlídka kanalizační sítě, zavítejte do vyšehradské citadely. Pod oblíbenou pevností se totiž táhnou kasematy o délce přibližně jednoho kilometru. Vstup do těchto chodeb se nachází u Cihelné brány na severní straně pozemku.

Projděte se tajemnými Stínidly

Milovali jste v dětství a dospívání knihy Jaroslav Foglara? Dobře víte, kdo jsou Vontové a vždy jste si přáli navštívit tajemná Stínadla? Přestože se jedná o fiktivní městskou čtvrť, jako inspirace k jejímu vzniku posloužily uličky na Starém Městě. Stačí se vydat mimo hlavní turistické trasy a brzy se ocitnete v uličce Ve Stínadlech. Ta se nachází mezi Haštalským náměstím a ulicí U Obecního dvora. Byla pojmenována teprve v roce 2007, kdy by Jaroslav Foglar oslavil 100. narozeniny.

Navštivte Muzeum pražských pověstí a strašidel

Znáte pražské pověsti a dokáže rozpoznat také nejznámější pražská strašidla? Ověřte si své znalosti v Muzeu pražských pověstí a strašidel. Golem, Faust, čert z Vyšehradu ani kostlivec z Jánského vrchu nebudou chybět. Muzeum najdete v Mostecké ulici a jeho návštěvu si užije celá rodina. Kromě Velké knihy pověstí a legend jsou totiž ve sklepních prostorech vybudované uličky a zákoutí Staré Prahy. Najdete odvahu tento strašidelný sklep navštívit?

Vyzkoušejte si střelbu na terč, naučte se složit a rozebrat zbraň a poznejte pražskou střelnici. Nebo se vydejte do pražského podzemí a projděte si tajemné chodby pod Vyšehradem. Patříte-li k milovníkům Foglarovek, nenechte si ujít výlet do Stínadel. Tajemné pražské uličky s podivnými nápisy na zdech, ve kterých budete mít husí kůži, najdete na Starém Městě. A pokud chcete poznat pražská strašidla, vydejte se za nimi do Muzea pražských pověstí a strašidel.
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam za netradičním zážitkem v Praze? Na střelnici i do podzemí