Přejít k hlavnímu obsahu

Otestovali jsme za vás: Jak vypadá last minute zájezd s českou cestovkou a all inclusive za necelých 6 500 Kč?

Vyrážet na dovolenou s cestovní kanceláří, nebo sám na vlastní pěst? To je otázka, kterou si už minimálně jednou položil každý cestovatel či turista.

Jednoznačnou odpověď vám na ni tentokrát nedáme. Na následujících řádcích nicméně přiblížíme své zkušenosti s týdenním zájezdem na tzv. last minute, který jsme pořídili za necelých 6 500 Kč za osobu. Jak naše dovolená vypadala?

Že last minute nebudou? Cestovky tak trochu lhaly

Cestovní kanceláře letos strašily, že s nabídkou last minute zájezdů to nebude bůhvíjak slavné. Oproti minulým letům sice počet nabízených zájezdů významně ztenčily, přesto i dnes můžete narazit na zajímavou nabídku doslova „za pár kaček“.

Protože jsme tentokrát neměli konkrétní představy o destinaci, vzali jsme za vděk týdenním zájezdem na Slunečné pobřeží v Bulharsku. Naší podmínkou ovšem bylo, aby vybraný hotel disponoval alespoň čtyřmi hvězdičkami a nabízel stravu v podobě all inclusive. To všechno do 6 500 Kč za osobu.

Deštníky na Slunečném pobřeží
Vybrali jsme zájezd za necelých 6 500 Kč na Slunečné pobřeží
Zdroj:
Shutterstock

Naše požadavky vypadaly nereálně

I když se zdály prvotní požadavky na zájezd s cenovkou do 6 500 Kč nereálné, pár nabídek na nás po chvilce hledání přece jen vykouklo. Nakonec jsme vybrali čtyřhvězdičkový hotel Wela, který je údajně 97. nejlépe hodnoceným hotelem z celkového počtu 572 v destinaci Slunečné pobřeží.

Za týdenní zájezd s odletem za dva dny z pardubického letiště a stravováním all inclusive jsme tuzemské cestovce zaplatili přesně 6 490 Kč za osobu. Platbu jsme provedli online a prakticky obratem nám na e-mail dorazily pokyny k odletu, které jsme si doma vytiskli a připravili na cestu.

Odbavení proběhlo bez komplikací

Ve smluvený den a čas jsme se dostavili na pardubické letiště, ze kterého odlétalo naše letadlo do bulharského Burgasu. U odbavovací přepážky jsme ukázali občanky, na základě kterých nám milá pracovnice letiště vydala letenky. Letadlo letecké společnosti Smartwings k našemu překvapení odletělo prakticky na minutu přesně a nás čekala dvouhodinová cesta do Burgasu.

Po dosednutí na rozpálenou letištní ranvej a opuštění letadla jsme si vyzvedli kufry a zamířili k východu, kde na nás už čekala delegátka cestovní kanceláře s obálkou, v níž byly přichystány všechny dokumenty a informace nejen o našem hotelu, ale také o úvodní schůzce a nabídce výletů.

Pohled z bulharské restaurace
Zvolili jsme all inclusive stravování. Ceny jídla a pití v bulharských restauracích ale nejsou nijak přemrštěné.
Zdroj:
Shutterstock

Skromný hotel pro nenáročnou klientelu

Hned na první pohled je člověku jasné, že za necelých šest a půl tisíce nemůže čekat luxus s infinity bazénem, čokoládovou fontánou a rozlévaným šampaňským u vstupu. Čtyřhvězdičkový hotel má rozhodně už něco za sebou, nicméně prvotní dojem nebyl vůbec špatný.

Check-in proběhl bez komplikací a nás zanedlouho přivítal menší, přesto útulný a čistý pokoj s balkonem a výhledem do ulice a na sousední hotel. Druhý den po příletu jsme absolvovali schůzku s delegátkou, která nám povyprávěla o destinaci, doporučila zajímavé lokality k návštěvě i restaurace v okolí, vysvětlila, jak to chodí na hotelu a nabídla výlety k zakoupení.

Závěrečné resumé

Pokud máte tu výhodu, že se můžete sbalit prakticky ze dne na den a cestujete v páru (případně vám nevadí přistýlka na pokoji), máte celkem vysokou šanci nějaký zajímavý last minute zájezd ukořistit. A to za cenu, která může být oproti původní nabídce klidně o více než polovinu nižší.

Rozhodně tak nejde o nějaký podvod, jak se mnoho cestovatelů mylně domnívá, ale o zajímavé a cenově dostupné nabídky, které mají pravděpodobně jediný cíl – naplnit zbývající místa v letadlech, která si cestovky před sezónou pronajímají.

Autorský text

 
 

Místo

42° 42' 20.3638", 27° 43' 3.5197"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Otestovali jsme za vás: Jak vypadá last minute zájezd s českou cestovkou a all inclusive za necelých 6 500 Kč?