Přejít k hlavnímu obsahu

10 nejlepších pláží pro rok 2022: vše, co byste měli vědět

Dovedete si představit lepší místo než písečnou pláž, když chcete utéct od stresu a nasát trochu slunečních paprsků? 

Ten pocit, když se prsty boří do písku, a zvuk vln jemně šplouchajících u břehu ve vás zůstane na celý život. A stačí k tomu jedna jediná věc. Rozhodnout se! Rozhodnout se, kde se v létě dokonale opálíte a užijete si nefalšovaný relax. My jsme se pro vás rozhodli sestavit seznam 10 nejlepších pláží pro rok 2022 a pomoct vám se rozhoupat! Tak přejeme příjemné čtení! 

Shoal Bay, Anguilla

Toužíte po tropickém podnebí, nádherných výhledech a pestré nabídce místních pochoutek, jejichž chutě byste mohli objevovat? Pak je tohle místo pro vás jako stvořené. Když se budete chtít zchladit, můžete se vydat do křišťálově průzračné vody a objevovat místní podmořský život při nezapomenutelném potápění

Cala Saona, Formentera

Tenhle ostrov je jasnou volbou pro rodiny, které se chtějí vymanit z rutiny. Na rodiče tu čekají úžasné památky a děti se budou moct vyřádit při nepřeberném množství aktivit. V docházkové vzdálenosti je navíc celá řada místních restaurací. Lidé, kteří by rádi na chvíli našli nový domov jinde, budou doslova v sedmém nebi. 

Anse Source d'Argent, Seychely

Anse Source d'Argent, nacházející se v jednom z nejžádanějších koutů světa, patří k těm plážím, o kterých byste řekli, že existují jen ve filmech. Nekonečné písčité břehy a malebné výhledy představují dokonalé prostředí, ve kterém dokážete vypnout a relaxovat a zároveň si užívat čas s lidmi, které máte rádi. 

Pláž Grace Bay, Providenciales, Turks a Caicos

Jako další se o vaši pozornost uchází pláž, ze které se vám nebude chtít pryč. Pláž Grace Bay vás přivítá pískem a širokou škálu místních pochutin, které si můžete při odpočinku dopřát. Jedná se o variantu vhodnou pro lidi s malými dětmi. 

Quarta Praia, Morro de Sao Paulo, Brazílie

Nebojíte se delších cest? V tom případě pro vás bude jako dělaná jedna z nejkrásnějších pláží Brazílie. V bílém písku se budou vaše prsty cítit lépe než v bavlnce a teplé mořské proudy udrží ideální teplotu moře až do západu slunce. 

Pláž Flamenco, Portoriko

Latinská Amerika nabízí ty nejúžasnější scenérie, jaké si dovede představit, a pláž Flamenco v Portoriku je toho důkazem. To, jak si tu oceán hraje se světlem, vás ohromí, až se pohodlně natáhnete a budete si vychutnávat ten pocit, jak stres odplouvá za obzor. Mohlo by to být ideální místo pro romantickou dovolenou, na kterou jste celé roky čekali. 

Pláž Woolacombe, Velká Británie

Velká Británie nabízí na svých březích hned několik skrytých klenotů, a tím největším je nepochybně Woolacombe. Písečné pobřeží se rozprostírá v délce 3 km podél pobřeží a nabízí dokonalý výhled, kam až oko dohlédne. Když k tomu připočítáte místní surfařskou kulturu, ve které to žije, je to přímo ideální místo, kde se odpojit od světa věčného rozptylování digitálními kratochvílemi a cílených online reklam. Máte dost obchodních řetězců, které na nás neustále chrlí akce, nekonečných seznamů online kasin nabízejících lákavé bonusy bez vkladu a personalizovaných reklam založených na historii našich nákupů? Pak neváhejte a unikněte před realitou 21.století právě sem. Nemůžete šlápnout vedle.

Pláž Varadero, Varadero, Kuba

Latinskou Ameriku už jsme tu měli, ale to nevadí, protože když na tuhle pláž vkročíte, pochopíte, že ji máme v seznamu právem! Pláže Latinské Ameriky prostě mají něco do sebe... nádherný způsob, jakým se pobřeží ostrova snoubí s oceánem, je něco, co prostě musíte vidět na vlastní oči, jinak neuvěříte. Můžete nám ale věřit, že už od prvních momentů po příjezdu se nebudete moct nabažit místních hudebníků a zpěváků, kteří jsou pro tuhle část ostrova typičtí. 

Turquoise Bay, Exmouth, Austrálie

Jestli patříte k těm, kteří preferují slunce a horké koupání klidně po celý den, pak by vaší pozornosti neměla uniknout pláž Turquoise Bay. Jemný oceánský vánek doplněný blankytnou oblohou v letních měsících přímo vybízí k odpočinku. A pokud byste potřebovali vybít přebytek energie, můžete tu po zbytek dovolené surfovat třeba do aleluja. 

Venice Beach, Los Angeles, USA

A na závěr je skoro až povinnost vnést poctu americkému idolu. Venice Beach je už přes 100 let chloubou americké kultury a lidé si na ní plní své sny o jedinečných zážitcích. Člověk tu má pocit, jako by byl pořád ve víru dění, protože přímo na pláži najdete obchody, restaurace, venkovní posilovny a spoustu živých pouličních bavičů. 

Tak co říkáte? Je z čeho vybírat, ne? Tak neváhejte, vyberte si svého favorita a pak už jen šťastnou cestu! 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

10 nejlepších pláží pro rok 2022: vše, co byste měli vědět