Přejít k hlavnímu obsahu

K čemu jsou masky na vlasy? Krátký exkurz do světa krásy vlasů

Intenzivní výživa, hydratace, přidání lesku vašim vlasům jsou to základní úkoly ideální masky na vlasy!

Mnozí používají posilující masky jako doplňující prostředek na vlasy nebo jako způsob relaxaci při nedělních domácích wellness procedurách a jen zřídka používají je systematicky. Stylisté však vyzývají, aby brali masky vážněji a používali je stejně pravidelně jako šampon a kondicionér, vždyť jsou schopné dopřát vlasům intenzivní péči! Maska je nejpodceňovanější a přitom klíčový prostředek v péči o vlasy - díky vysoké koncentraci užitečných ingrediencí pomůže nasytit vaše lokny naplno! 

Pevnost vlasů a jejich odolnost vůči účinkům životního prostředí

Vlasy každého typu potřebují péči. Nejvíce to však potřebují suché vlasy, vždyť právě ty se nejčastěji lámou a mají tendenci ke vzniku roztřepených konečků. Nejdůležitější krok, který je třeba podniknout, aby se vlasy nelámaly, je udržovat úroveň hydratace. Pokud to kontrolujete pravidelně, tak ty první roztřepené konečky se neobjeví brzy, vždyť vlasy budou pevnější. 

Kudrnaté vlasy, které jsou od přírody náchylné k suchosti, potřebují nejen intenzivní hydrataci, ale i vyplnění porézní struktury - právě kvůli tomu mnohdy nemůžeme dosáhnout krásných loken a dostáváme na oplátku jen chlupaté a trčící vlasy. 

Mnohé dívky, které si pravidelně barví vlasy, potkaly problém ztráty jasu a lesku za týden po návštěvě salonu. Děje se to kvůli nedostatku živin a také kvůli tomu, že je bez masky  prakticky nemožné kontrolovat změny ve složkách barvy. Díky vysokému obsahu rýžového oleje některé masky udělají barvu zářivou a také zachrání vlasy před vnějšími vlivy, jako jsou oxidace a UV paprsky, stabilizuje složky samotné barvy.

Jak poznáte, že vlasy potřebují další péči?

Každý ví, jak by měly vypadat zdravé vlasy. Pokud si stav vlasů nechává přát lepší, je čas přemýšlet o dodatečné intenzivní péči pomocí masek. Prvními znaky nedostatečné péče jsou suchost, lámavost, roztřepené konečky, příliš rychlé znečištění vlasů, nedostatek lesku, zmenšení přírodního objemu vlasů, rychlé odbarvení pigmentu.

 

Maska na vlasy před a po
Vlasy před použitím masky a po aplikování.
Zdroj:
makeup.cz

Jak často je třeba dělat masky?

Denně děláme řadu různých manipulací s vlasy - aplikujeme šampon a kondicionér, používáme termoochranu a hydratační olej. Použijte masky, abyste nasytily vlasy živinami v maximální koncentraci. Nejlepší je se orientovat  na doporučení výrobce. Zpravidla je na každém balení profesionální masky vyznačeno, jak často by se měla aplikovat. Stylisté také dávají svá doporučení: univerzálním přístupem k většině masek je použití jeden až dvakrát týdně!
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

K čemu jsou masky na vlasy? Krátký exkurz do světa krásy vlasů