Přejít k hlavnímu obsahu

Laptop

obrazek
Matt Buchanan (Creative Commons, licence CC BY 2.0)

I Češi budou moci používat mobily při startu letadla. Ale jen s omezením

Médii proběhly zprávy o uvolnění pravidel pro používání telefonů, tabletů, notebooků, čteček a podobných zařízeních na území Evropy. Má to ovšem háček. Povolení totiž provázejí značná omezení. Čeho se tedy cestující mohou dočkat?

Hrát hry, číst elektronické knihy, poslouchat offline hudbu nebo sledovat film, to vše budou brzy moci vykonávat pasažéři na palubách letadel vzlétajících nebo dosedajících na plochu pražského i dalších evropských letišť. Evropská agentura pro bezpečnost létání rozvolňuje pravidla chování cestujících při vzletu a přistání.

Nadále však nebude možné telefonovat nebo posílat SMS zprávy. Lidé budou moci používat své přístroje jen v módu Letadlo. V platnost by změna měla vstoupit ještě do konce tohoto kalendářního roku.

Uvolnění je jednoznačně inspirováno stejnou změnou avizovanou před několika měsíci v USA. Informovali jsme o ní v aktualitě Cestující v letadlech v USA budou moci brzy používat čtečky a laptopy.

Vedle aktualit a článků na našem webu můžete sledovat také fotografie na facebookovém profili Chci procestovat celý svět.

#facebook#

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

I Češi budou moci používat mobily při startu letadla. Ale jen s omezením