Přejít k hlavnímu obsahu

Hrady a zámky Slovenska, které vás přenesou do pohádky

Naši sousedé a bratři se pyšní nejen skvělým jídlem a krásnou přírodou, ale také bohatou historií. Hrady a zámky u nich vypadají podobně jako u nás, ale rozhodně byste se k nim měli vydat. 

Některé stavby okouzlí i největší fanoušky architektury. Navíc se dozvíte hodně o historii našich sousedů, se kterými jsme byli po dlouhou dobu jeden národ.

Zámek Bojnice a Spišský hrad

Místo, které rozhodně nesmíte minout, je zámek Bojnice. Ve vteřině se přesunete do pohádky, protože zámek vypadá přesně jako z pohádky od Disneyho. Zároveň patří mezi nejoblíbenější a nejnavštěvovanější zámky nejen na Slovensku, ale v celé Evropě.

Na kopci u Spišské Podhradie najdete Spišský hrad, který se pyšní svým majestátním vzhledem. Jde o největší hradní zříceninu ve střední Evropě, takže byste na ni neměli zapomenout. Pro nejlepší ubytování na Slovensku zvolte apartmány Liptov. Ocitnete se hned vedle lesa a užijete si slovenské přírody.

Trenčianský hrad a hrad Devín

Na kopci nad Trenčínem zase najdete Trenčianský hrad. Na dovolenou na Slovensku se musíte pořádně obléknout. Outdoorová obuv vám zajistí, že si všechny hrady, zámky i přírodní krásy užijete v pohodlí. Tento hrad z 15. století se může stát jednou ze zastávek.

Hrad Devín je známý hlavně tím, že z něj můžete pozorovat soutok Moravy a Dunaje. Pohled na dvoubarevnou řeku a okolní lesy vás okouzlí. Tento fenomén možná nikde jinde na světě neuvidíte, takže byste si to neměli nechat ujít.

Čachtický hrad a vesnička Čičmany

Domov Alžběty Báthory není vhodný jen pro fanoušky tajemných příběhů a legend. Jde o nádhernou zříceninu na kopci. Čachtický hrad svým návštěvníkům nabízí:

  • návštěvu katakomb,
  • gotické a renesanční prvky ze 13. století,
  • domov nechvalně proslulé Alžběty Báthory

Krásnou architekturu si užijete také ve vesničce Čičmany, která se nachází mezi Žilinou a Trenčínem. Dřevěné domy s nádherným malováním jinde na světě neuvidíte. Pro pohodlí bude nejlepší hotel Jasná v Nízkých Tatrách. Odtud můžete vyrážet ne nádherné výlety.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Hrady a zámky Slovenska, které vás přenesou do pohádky