Přejít k hlavnímu obsahu

Cestování za studiem? Pasé. Nechte studium cestovat s vámi

Patříte-li mezi ty, kteří rádi cestují a uvažují i o studijním pobytu, máme pro vás tip. Nemusíte cestovat za studiem, ale studium může cestovat s vámi. 

Jak? 

V zahraniční zcela běžné tituly MBA, BBA a DBA a LLM, o kterých jste už jistě slyšeli, je možné získat i u nás, a to dokonce online. Online výuku si kdekdo vyzkoušel i v nejtemnějších dobách korony, ale pokud se k hodině matematiky připojíte a v pozadí máte moře, není to úplně košér. U profesního vzdělávání, jak je v českém prostředí definováno studium MBA, BBA a DBA tento problém řešit nemusíte. Videopřednášky s celou studentkou sekcí jezdí s vámi všude, kde máte k dispozici internet.

Alespoň takto funguje online studium například na pražském Business Institutu, kde 100% online formu studia nabízejí již několik let. 

Co si vybrat? 

Pro někoho, kdo maturitou zakončil střední školu, nešel na vysokou a nemá možnost vycestovat například díky programu ERASMUS+, který je většinou vázaný na vysokoškolské studium, je nejvhodnější volbou studium BBA. Studium trvá 1 rok, během kterého absolvujete osm studijních modulů (předmětů), přičemž každému náleží jedna videopřednáška. Za každý modul se následně odevzdává postupová práce. Osmý modul je věnovaný práci závěrečné. Pak už vás čeká obhajoba, a po jejím úspěšném absolvování i zasloužený titul BBA, psaný za jménem. 

Studovat lze i v anglickém jazyce, abyste nepřišli o jeden z důvodů, proč do zahraničí jedete. 

Proč tento typ studia? 

Jednoduše je praktické. Připraví vás na kariéru průřezem témat, kterých se zpravidla na střední škole dotknete jen okrajově nebo vůbec a na vysoké škole se s nimi potkáte jen v určitých oborech. Dostanete praktický základ například v personálním managementu, marketingu, financích a soustředit se budete i na vlastní prezentační dovednosti a time management. V kariérním životě se vám budou tyto znalosti předávané odborníky z praxe velmi hodit.

Představte si třeba rok na Novém Zélandu, ze kterého si přivezete nejen vylepšený jazykový um, ale i titul BBA a s ním i dobrý základ pro kariéru v managementu. 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestování za studiem? Pasé. Nechte studium cestovat s vámi