Přejít k hlavnímu obsahu

Vodní sporty, které si zamilujete

Jestliže rádi trávíte čas u vody aktivně, nesmíte si nechat ujít ani vodní sporty. Povalování na pláži zkrátka není pro každého. Nabídka vodních sportů je opravdu široká. Na následujících řádcích si tak představíme ty nejoblíbenější z nich. Čtěte a pojďte se inspirovat s námi!

Podle čeho vybírat vodní sport na míru?

Vodní sporty mají různý charakter. Volit můžete mezi individuálními i kolektivními vodními aktivitami. Při výběru sportu tak musíme zvážit, zda se chceme bavit ve vodě sami nebo upřednostníme zábavu ve více lidech. To se většinou odvíjí od naší nátury. Vodní sporty pak můžeme volit i podle potřebného vybavení. Některé vodní sporty jsou finančně nenáročné, jiné zase nákladnější. Většinou si však můžete doplňky na různé sporty nejdříve zapůjčit a po vyzkoušení se teprve můžete rozhodnout, zda si je koupíte. Jestliže vás však některý z vodních sportů chytí za srdce, určitě bude výhodnější si obstarat vlastní výbavu. Ve finále vás to totiž vyjde levněji, než kdybyste si měli pokaždé doplňky na vodní sportu obstarávat v specializovaných půjčovnách. Máte-li např. v oblibě šnorchlování, nebude vás výbava stát celou výbavu. Vystačíte si s maskou, šnorchlem a ploutvemi či s obuví do vody. Na ceny a kompletní nabídku se můžete pro orientaci podívat např. zde: https://sportano.cz/snorkeling/boty-do-vody. Tento sport vás nezruinuje a oživí vaši dovolenou u vody. Zajímají-li vás další populární vodní sporty, čtete dále.

vodní sporty 2 PR
Zdroj:
sportano.cz

Jaké individuální vodní sporty by se vám mohly líbit?

Mezi nejoblíbenější individuální vodní sporty patří potápění. Zaměřit se můžete na šnorchlování i na hlubší ponor. Na šnorchlování si vystačíte s již zmíněnou potápěčskou maskou, s šnorchlem a s botami do vody nebo s ploutvemi. Na hlubší ponor pak oceníte kvalitní potápěčskou vestu nebo bundu. Nákladnější je pak už samotný potápěcí přístroj. Do větších hloubek oceníte i potápěčskou lampu. Ta vám odkryje podvodní krásy i v tmavých zákoutích. Kvalitní doplňky na potápění si můžete pořídit např. i tady: https://sportano.cz/plavani/plavecke-bryle-a-masky. Dalším individuálním oblíbeným sportem je vodní lyžování a surfing. Na vodní lyžování si musíte obstarat vodní lyže. Ty musíte vybírat podle své výšky. Podle tohoto ukazatele si pak zvolte i velikost surfu. Zážitky na sebe nenechají dlouho čekat.

vodní sporty 3 PR
Zdroj:
sportano.cz

Jaké vodní kolektivní sporty si nenechat ujít?

Jestliže často cestujete na dovolenou k vodě ve více lidech, můžete se těšit na kolektivní vodní sporty. Vybírat si můžete mezi sporty, které se praktikují na hladině i pod hladinou. Asi nejoblíbenějším vodním sportem je na dovolené vodní pólo. Jedná se o míčovou vodní hru, při které se tým snaží vstřelit druhému družstvu co nejvíce branek. Tento sport je poměrně fyzicky náročný. Při hře bychom totiž neměli stát na dně. K tomuto sportu budete potřebovat branky, míč a nejlépe i koupací čepici. Mezi další oblíbené kolektivní vodní sporty patří i veslování. Kvalitní doplňky k vodním sportům si můžete koupit i na oblíbeném sportovním e-shopu s názvem Sportano. Tady si přijde na své každý milovník vodních aktivit. Nabídka doplňků je zde široká a ceny jsou příjemně nízké. Kvalita zboží je zde pak zaručena a ověřena spokojenými zákazníky.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vodní sporty, které si zamilujete