Přejít k hlavnímu obsahu

Dovolená v Českých Budějovicích

Máte namířeno do Českých Budějovic? Tzv. „Budějice“ se nachází na soutoku Vltavy a Malše a jsou bezpochyby nádherné město plné památek pro turisty. 

Historie města je opravdu bohatá. Historické památky doslova přetékají na každém rohu! Nejznámější místo je střed a centrum města (náměstí Přemysla Otakara II.). Uprostřed náměstí stojí barokní Samsonova kašna, která každoročně přiláká statisíce turistů. Na náměstí se nachází dva chrámy, měšťanské domy, radnice, obchody a výborné restaurace.

České Budějovice byly díky těmto mnoha památkám vyhlášeny městskou památkovou rezervací. Zajímavostí města je Černá věž, 72 metrů vysoká zvonice přístupná veřejnosti. Z výšky věže vypadá město zase trochu jinak.

Zvon v Českých Budějovicích

Možná že vám nadpis „Zvon v Českých Budějovicích“ zní v uších, jako malebné tóny historického zvonu. Řeč bude ale o ubytování v Českých Budějovicích. Co to má se zvonem společného? 

Město se dá charakterizovat jako přátelské a pohostinné. Pokud zde chcete strávit víkend nebo snad i více dnů, nudit se určitě nebudete. Teď se dostává na řadu opět již zmíněný zvon. Oblíbený butikový hotel v Českých Budějovicích totiž nese jeho název. Co návštěvníci ocení je hlídané nadzemní parkoviště, kvalitní služby a překrásné moderní pokoje s klimatizací, bezplatné připojení k wifi, a hlavně nádherný výhled na náměstí Přemysla Otakara II přímo z hotelu! 

K hotelu Zvon patří také stejnojmenná restaurace Zvon s tradiční jihočeskou kuchyní. Nabídka jídel potěší nejen zahraniční turisty, ale také Čechy. Stylové prostředí a vynikající jídlo a pití ve vás včetně vyhlášeného ubytování zanechá dobrou vzpomínku na toto jihočeské město.

Interiér hotelu Zvon - Cestovinky.cz
Interiér hotelu Zvon.
Zdroj:
www.hotel-zvon.cz
 
 

Místo

48° 58' 26.922", 14° 28' 30.4716"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dovolená v Českých Budějovicích