Přejít k hlavnímu obsahu

Dovolená v Tunisku není sci-fi. Země je na turisty připravená

Z oficiální tiskové zprávy Tuniského ministerstva pro cestovní ruch z konce května je patrné, že Tunisko už může „z fleku“ přijímat turisty. 

Tunisko mělo během pandemie koronaviru velmi přísná opatření a jejich zavedení bylo neuvěřitelně rychlé. Díky tomu patří k zemím, které úžasně efektivně zareagovaly tak, aby své obyvatele efektivně ochránily. Účinná byla i péče o pacienty, kteří museli být hospitalizováni. Tunisko si tak „užilo“ třeba i pojízdné roboty monitorující ulice a poletující drony s termokamerami a mikrofony. Bylo to nejspíš trochu psycho, ale právě díky tomu už Tunisko čeká na turisty, kterým splní, co jim na očích uvidí. Nabídne třeba písečné pláže, zajímavá místa k objevování nebo specifickou gastronomii. 

Chebika Tunisko
V Tunisku je spousta zajímavých míst, která stojí za výlet.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Pro celou oblast cestovního ruchu byl vytvořen manuál READY AND SAFE. Vznikl ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací a poskytuje pravidla všem subjektům v cestovním ruchu. Patří sem celá řada předpisů, které jsou rozděleny na transfer, přivítání klientů v ubytovacím zařízení a organizaci výletů, další kategorií je zajištění bezpečnosti v hotelech. Namátkou můžeme zmínit třeba tyto:

  • V každém vozidle určeném pro transfer musí být k dispozici dezinfekce a lze je obsadit jen z 50 %. 
  • Průvodce musí mít mikrofon, aby u něj nemuseli turisté stát moc blízko.
  • Hotely můžou využít jen 50 % ubytovací kapacity.
  • Každých 30 minut musí v hotelu proběhnout dezinfekce zařízení a společných prostor (například kliky, zábradlí, výtahy).
  • Do hotelového bazénu může jen zdravý člověk. Nemůžou se v něm koupat těhotné ženy, osoby s respiračními potížemi a kardiaci, diabetici, osoby s vysokým tlakem a onkologicky nemocní.
  • Mezi lehátky u bazénu a na plážích musí být dodržována vzdálenost aspoň 1 m.

Pravidel je celá řada, většina potenciálních turistů je ale podle očekávání v klidu přijme a nebudou jimi zásadně omezeni. Tak co, vyrazíte letos do Tuniska, když to půjde i z „naší strany“?

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dovolená v Tunisku není sci-fi. Země je na turisty připravená