Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Až na samý konec Evropy. Z portugalského Algarve se vám nebude chtít domů

Na samém jihu Portugalska kopíruje pobřeží a je synonymem pro božské pláže, pískovcové útesy, romantická zákoutí i místa, na kterých to žije. Algarve.

Obyvatelé tohohle regionu moc dobře ví, jak krásné to ve svém koutku Portugalska mají. Proto je živí převážně turistický ruch. Služby jsou tu na vysoké úrovni a je nemyslitelné, že byste tu jakkoli strádali. Ačkoli sem turisti míří hlavně v létě k moři, zdejší nádheru můžete obdivovat prakticky po celý rok

Kromě pobřeží tu najdete nejedno malebné městečko, ale i vinice a háje v pohoří Monchique, které se nachází zhruba 30 kilometrů od pobřeží. 

Nejkrásnější pláže v Algarve? Víme, které to jsou!

Mezi ty nejkrásnější pláže, na nichž tu můžete stanout, patří Praio do Camilo náležící Lagosu, na kterou se dostanete po 200 dřevěných schodech. U města Portimão pak najdete další poklad – tím je tříkilometrová Praia da Rocha, na níž vám bude krýt záda útes. A do třetice všeho pěkného jmenujme pláž Praia do Vau, která leží jen 2 kilometry od předchozí zmíněné a na níž vás to prostě bude svádět!

Praia do Camilo
K pláži Praio do Camilo sestoupíte po 200 dřevěných schodech.
Zdroj:
Shutterstock

Kam v Algarve do města a za zábavou?

Faro

Tohle město je centrem regionu, nedaleko dokonce najdete mezinárodní letiště. V historické části města můžete obdivovat středověké hradby a postarší budovy, mezi něž patří třeba katedrála Sé.

Procházka po pobřežní promenádě nebo zdejšími uličkami je zážitek sám o sobě, i tak si ji ale můžete zpestřit návštěvou některého ze zdejších podniků – najdete tu restaurace, kavárny, bary a nechybí ani zmrzlina.

Faro Algarve
Už jen procházka zdejšími uličkami je příjemný zážitek.
Zdroj:
Shutterstock

Lagos

Lagos oceníte, především pokud se chcete pokochat nádhernou hříčkou přírody, jakou je Ponta da Piedade, soustava divokých pískovcových útvarů v moři.

Lagos Portugalsko
Města v Algarve mají svoje kouzlo. Lagos není výjimkou.
Zdroj:
trabantos / Shutterstock

Okouzlujícímu městečku byste nevěřili, že v něm bylo v 15. století nechvalně známé překladiště otroků! Dneska vás tu zaujme náměstí Praça Infante de Henrique, kde je i dochovaná část hradeb ze 16. století. K vidění je tu hned několik kostelů, městský trh, moderní přístav nebo pevnost, v níž se nachází muzeum námořnictví. 

Albufeira

Turistické středisko, které ročně přivítá na 300 tisíc návštěvníků, byla do 60. let 20. století takřka bezvýznamnou rybářskou vesničkou. Kromě nádherných pláží mezi pískovcovými útvary je tu významný noční život a v oblibě mají lokalitu i golfisté, protože místní hřiště je součástí světové špičky.

Historické centrum je tu maličké, ale pěknou procházku v kteroukoli denní i noční dobu si můžete udělat po některé z pěších zón, které lemují restaurace, bary, markety a obchůdky se suvenýry. A mimochodem – z města nahoře na útesu se na pláž můžete svézt výtahem (a naopak)!

Algarve útes
Co si budeme povídat, krása tady střídá nádheru.
Zdroj:
Shutterstock

Zní to jako bezva plán

Algarve tedy nabízí bezva dovolenou pro všechny, kteří ji chtějí strávit relaxací u moře, dobrodružstvím během vodních sportů, procházkami po promenádách a ve společnosti dobrého jídla a pití. Vydáte se sem?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

37° 6' 10.0872", -8° 40' 24.2868"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Až na samý konec Evropy. Z portugalského Algarve se vám nebude chtít domů