Přejít k hlavnímu obsahu

Jak cestovat levně? Oželte hvězdičky a dělejte si svačinky

Otázku, jak ušetřit při cestování, si klade čím dál víc lidí. Svého úžasného koníčka si odepřít nechceme, ale zdražování úplně všeho mu příliš nenahrává.

Cestovat se ale dá opravdu i levně. Stačí se jen trošku uskromnit a nemusí to ani příliš bolet. Tady jsou naše tipy, jak na to. 

Nehledejte cíl, ale přívětivou cenu

Chcete-li cestovat levně, můžete čekat na levnou letenku do své vysněné destinace, nebo být flexibilní, nechat se překvapit a letět tam, kam jsou aktuálně letenky za dobrou cenu. Chtěli jste se podívat do Lisabonu, ale ještě jste nebyli na Sicílii a nemáte nic proti? Bezva, jste na dobré cestě ušetřit, a přitom si užít parádní dovolenou!

Slevte z požadavků na ubytování

Jestli jste zvyklí dopřát si během dovolené ubytování ve špičkovém hotelu s vagónem doplňkových služeb, ale teď už vám to trošku zatěžuje rozpočet, odpusťte si tentokrát ony služby a třeba i jednu nebo dvě hvězdičky. Perfektní ubytování můžete najít i v apartmánech nebo v soukromí, což má svoje nezaměnitelné kouzlo, zvlášť pak na horách.

ubytování v hostelu
Na ubytování se dá ušetřit hodně. Co takhle zkusit občas hostel, nebo při cestách autem kemp?
Zdroj:
Shutterstock

Vždyť co člověk potřebuje, když se chystá objevovat okolí? Mít se kde umýt a vyspat. V čistotě a pohodlí. A to nemusí stát jmění. 

Nestravujte se denně v restauracích

Možná rádi ochutnáváte místní speciality. V tom vám nikdo nebrání, jen vězte, že můžete pěkný balík ušetřit, když si nakoupíte v marketu, na výlety si budete dělat vlastní svačinky a omezíte se třeba na dvě tři večeře (nebo dva tři obědy) v restauraci za dovolenou. Tahle položka rázem parádně splaskne, a vy tak nebudete muset po dovolené sestavit jídelníček z rohlíků, omítky a u cesty popadaných jablek.

Spojte dovolenou s pomocí

Na sociálních sítích najdete skupiny, které se na to vyloženě specializují. Můžete jet někam dobrovolničit a ve volném čase poznávat okolí. Nebo vás u sebe ubytuje někdo místní, vy mu s něčím pomůžete a bydlíte zadarmo. Tenhle typ cestování je vhodný spíš pro ty, kteří chtějí někam odjet na delší dobu (třeba na měsíc a víc). Pravděpodobně vás čeká nějaká ta manuální práce nebo třeba hlídání zvířat.

Vsaďte na last minute zájezdy

Je vám líto nechat propadnout dny dovolené, ale ani ji nechcete prosedět doma? Nedivíme se. Vyhlížejte last minute zájezdy a super last minute zájezdy. Buďte připravení, osud už vám do cesty něco pěkného přihraje. Cestovat levně není žádná věda!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

50° 1' 58.71", 14° 52' 8.0976"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak cestovat levně? Oželte hvězdičky a dělejte si svačinky