Přejít k hlavnímu obsahu

Aktivní nadšenci nebo spíše povaleči? Jaké boty vybrat v závislosti na plánovaném typu rekreace?

Dovolená se kvapem blíží a my opět stojíme před velkým rozhodnutím, jak budeme náš vysněný pobyt trávit. Někdo dává přednost povalování na pláži, jiní zvolí aktivnější dovolenou. 

I aktivní dovolená však nabízí různé podoby. Můžeme chodit na horské túry, ale také se můžeme potápět či poznávat světové metropole a jejich památky. Ať tak či tak, všichni účastníci dovolené jistě ocení kvalitní obuv, bez té se zkrátka neobejdeme.

Jaké boty budou to pravé pro aktivní nadšence?

Trávíte-li raději dovolenou aktivním odpočinkem, bude kvalitní obuv jedním z nejdůležitějších aspektů vaší cesty. Opravdu nepřeháníme. Vhodně zvolená obuv nás ušetří od bolesti chodidel i zad a to přeci není málo. Jak už bylo zmíněno aktivní dovolená může mít mnoho podob. Jestli-že se chystáme poznávat historické památky a brouzdat městskými parky, můžeme zvolit pohodlnou volnočasovou obuv. Nabízí se elegantní typy sandálů, ideálně však bez podpatků.

Chceme-li si přeci jen podpatky dopřát, volíme modely na klínku. Zajistí nám lepší stabilitu v terénu, než je tomu u jehlové varianty. I poznávání památek však obnáší solidní námahu. Dámské a pánské sandály s plochou podrážkou jsou tak výborným řešením. Dobré také je, když sandály disponují polstrovanými pásky.

Chceme-li si pořídit spíše uzavřený typ obuvi, můžeme sáhnout i po ležérních plátěnkách. Stejně jako sandály jsou dostatečně prodyšné a navíc i vysoce módní. Jestli-že je pro nás to pravé horská turistika, budeme potřebovat kvalitní outdoorovou obuv. Skvělým řešením jsou tak trekové boty s dostatečně tuhou podrážkou, která zvládne tlumit dopady chodidla při kontaktu se zemí. Pokud si na dovolené také rádi zaběháte, nezapomeňte do svého zavazadla přibalit i kvalitní běžecké boty. Nejdříve si však ujasněte, v jakém terénu máte v plánu běhat. Na hladké cesty či na asfalt zvolte tzv. silničky, do těžšího terénu pak krosové či trailové modely.

Jestliže jste příznivci silového tréninku a na vaší dovolené bude posilovna či workoutové hřiště, nezapomeňte na fitness obuv. Ta má oproti běžecké obuvi plochou a pevnou podrážku, která se neprohýbá a zajistí nám tak potřebnou stabilitu při zvedání těžkých vah. Sportovně laděnou obuv budeme potřebovat i na potápění.

Na trhu jsou k dostání kvalitní boty do vody, které naše chodidlo ochrání před nepříjemným promočením či úrazem. Zvláště vhodné jsou typy, které mají zesílenou špičku v oblasti prstů. Zkušení potápěči ví, jak nebezpečné mohou být ostré výčnělky skalních útesů a jeskyní.

sandály 2 PR
Zdroj:
eobuv.cz

Jaké boty zvolit pro plážové povaleče?

Plážoví a kavárenští povaleči mohou vybírat z širokého sortimentu volnočasové obuvi. Pánové si oblíbili zejména ležérní pantofle, dámy zase objevily kouzlo stylových nazouváků. K vodě oceníme minimalistické žabky či sandály s protiskluzovou podrážkou. Do kavárny mohou ženy nazout také baleríny a tolik opěvované sandály. Dámské a dívčí sandály (https://www.eobuv.cz/detske/divka/nazouvaky-a-sandaly/sandaly.html) jsou k dostání v nejrůznějším provedení, záleží tedy pouze na vás a vašem osobitém vkusu.

Jaké trendy náš čekají v letošní sezóně na poli obuvnictví?

Barvy letošní sezóny budou zejména ty přírodní a pastelové. Bílé boty se budou nosit především do celobílého outfitu. Dále pofrčí zvířecí motivy a květinové vzory. Co se týče dekorací obuvi, budou hrát prim kovové spony, cvočky i blyštivé flitry.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Aktivní nadšenci nebo spíše povaleči? Jaké boty vybrat v závislosti na plánovaném typu rekreace?