Přejít k hlavnímu obsahu

Nálepky se zajímavými ornamenty budou bavit nejen vás

Přišli jste na návštěvu a byli dokonale překvapeni zajímavými motivy na stěnách? Určitě se vám to již někdy stalo. Pravda je ta, že překvapeni můžete být jak v negativním, tak i pozitivním slova smyslu.

Záleží na vkusu konkrétního majitele daného objektu. Jestliže ale dokáže spojit veškeré motivy tak, aby všechno kolem ladilo, není co řešit. Stoprocentně lze vyladit jakýkoli pokoj do originální podoby, a to prostřednictvím elegantních nálepek. Vybrat si můžete ze spousty poutavých motivů, přičemž výbornou volbu představují zejména ornamenty. Proč právě ony a jaké lze v současné době vybírat? Nepřestávejte číst, na obě otázky se vám dostane odpovědí v následujících řádcích. 

Ornament jako symbol něčeho originálního

Možná si říkáte, že do interiéru lze volit prakticky jakékoli motivy. Většina těch konkrétních ale může být do jisté míry fádní. Pokud vsadíte na ornamenty, můžete si být jistí tím, že budou zcela originální a samozřejmě také neurčité z pohledu obsahu. Vždyť na první pohled jen velmi těžko poznáte nějakou tu symboliku. Pokud se tedy v ornamentu jako takovém skutečně něco takového ukrývá. Některé samozřejmě jenom zobrazují jisté tvary bez nějakého dalšího skrytého významu. Přesto většina lidí volí takové motivy, které jsou jejich srdcím nejbližší. Jaké samolepky na zeď s ornamenty jsou tedy nejoblíbenější?

Nálepky na zeď s ornamenty
Zdroj:
myloview.cz/nalepky/podle-kategorie/abstrakce/ornament//

Návrat renesance

Milujete renesanci? Aby ne! Tento životní styl, který se přišel z Itálie a ve 14. století tuto zemi doslova pohltil, se prosazuje v různých obdobách neustále. Renesance se projevovala v mnoha oborech lidské činnosti. Jednalo se nejčastěji o malířství, sochařství, ale také literaturu a hudbu. Ve stavitelství má tento styl nenahraditelnou pozici. Vždyť ony geometrické tvary a speciální úspornost v každém detailu rozhodně stojí za to. Renesanční ornamenty a tematiku jako takovou můžete mít bez problémů i ve vašem interiéru. I dnes nabídnou nálepky ornamenty, které vypadají náramně. Přitom nebudete mít váš interiér nijak výrazně přezdobený. Naopak, doplní jeho střídmý a elegantní vzhled. Velmi oblíbeným motivem je třeba okřídlený kůň s různými květinami a rostlinami okolo. 

Aztécké vzory

Nálepky na zeď
Zdroj:
myloview.cz/nalepky/

Civilizace Jižní Ameriky tady byly dávno před naším letopočtem a vyznačovaly se především velmi vyspělou kulturou. Ta pojímala nejenom unikátní kamenné stavby, ale také zcela originální výtvarné umění. To se mnohdy sestávalo pouze minima barevných odstínů. Dominovala jim černá, která se doplňovala dalšími barvami. Moc hezké jsou tyto ornamenty třeba v dětském pokoji. Mohou symbolizovat sílu mládí a nekonečného života. Nálepky ornamenty nabídnou v mnoha poutavých podobách, z nichž si jistě třeba takový teenager vybere tu správnou. 

V arabském stylu…

Znáte krásné orientální koberce? Vždyť právě ony zdobí kdejaký interiér a stávají se dokonalými solitéry, u nichž zůstávají návštěvy doslova němé úžasem. Stejně tak si lze pořídit i krásné nálepky s ornamenty do obývacího pokoje, které budou vypadat podobně. Spousta barev a důraz na detail. Přesně tyto charakteristiky a měřítka snesou zajímavé dekorace v arabském stylu. Pohled na stěnu vás bude neskutečně fascinovat.

Mozaiky všeho druhu

Nálepka s mozaikou
Zdroj:
myloview.cz

U mozaiky stoprocentně nečekejte žádnou velkou symboliku. Tedy v případě, že nezvolíte nějaká hlubší křesťanská témata, jež jsou zobrazována hlavně na vitrážích v nejrůznějších chrámech nejen v Evropě. Mozaiky působí v interiéru velmi jemně. Optimální volbou jsou barevné, které se jakoby ztrácí na bílém podkladu. Moc hezky vypadají především na kuchyňském pultu. Dokážou totiž oživit klidně i velmi fádní kompletně bílé kuchyně. 

Geometrické tvary

Patříte mezi milovníky naprosté přesnosti a linií? Pak se nebojte vsadit na geometrické tvary, které v podstatě také představují jakési symboly. Výborné jsou například trojúhelníky doplněné jinými poutavými variacemi, liniemi, klikyháky a číkoli dalším. Trojúhelníky mohou být barevné a pozadí naopak bílé. Celek lze barevně vyladit jakkoli a dostanete hodně zajímavé pozadí, které bude bavit nejen vás, ale i návštěvy.      
 
 
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nálepky se zajímavými ornamenty budou bavit nejen vás