Přejít k hlavnímu obsahu

Zalyžujeme si, nezalyžujeme si? Se zimní sezónou je to nahnuté

Taky už toužebně vyhlížíte lyžařskou sezónu? Nedivíme se. Tu minulou nám utnuli o něco dřív a spousta z nás si ani nepřipustila, jak vratká by mohla být ta současná.

Sjezdovky v zimních středicích už pokrývá dostatečná vrstva umělého sněhu a někde už by se za normálních okolností dovádělo na lyžích a snowboardech. Poměrně špatné skóre v boji České republiky s koronavirem ale způsobilo, že normální okolnosti teď ani trošku nejsou. Když se začalo spekulovat o tom, jestli si v zimní sezóně 2020/21 vůbec zajezdíme na všech druzích prken, došlo konečně na to, že vláda začala tvořit manuál pro lyžařské areály. A pak vystoupil ministr zdravotnictví Jan Blatný s tím, že vleky a lanovky budou od 18. 12. 2020 v provozu. A basta.

My tedy doufáme a modlíme se, aby tomu tak bylo a aby to mělo dlouhého trvání. Opak by byl jednak nepříjemný, protože jak jinak si sakra (pardon) užít zimu, a jednak by byl totální katastrofou nejen pro skiareály, ale i pro poskytovatele ubytování. Kdybychom se snad navíc museli vrátit do stupně 4 systému PES, bylo by pro ně úplně „vymalováno“. No a právě na stupni 4 k 6. 12. 2020 jsme, načež 7. 12. 2020 má zasednout vláda a řešit, co si s tím počneme.

Evropská asociace ECTAA a organizace NET: zrušte nefunkční opatření!

Evropská asociace ECTAA a organizace NET apelují na vlády evropských zemí, aby zmírnily nebo zrušily opatření zavedená kvůli koronaviru, která se týkají cestování. Argumentují například tím, že účastníci zájezdů jen zřídka přijdou do styku s „domorodci“ a ubytovací zařízení jsou připravena splňovat ty nejpřísnější hygienické podmínky.

Pádnější argument je ale ten, že i když je cestování omezené, ke snižování počtu nakažených nedochází, z čehož logicky plyne, že cestování možná není taková hrozba, jak se zdá. 

Jak tahle sezóna dopadne? 

 
 

Místo

50° 41' 38.5908", 15° 44' 0.0564"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Zalyžujeme si, nezalyžujeme si? Se zimní sezónou je to nahnuté