Přejít k hlavnímu obsahu

O svátcích Češi více cestovali

Všeobecný pokles zájmu o cestování se na chvíli zastavil - stalo se tak během velikonočních svátků. Meziročně vzrostl počet prodaných zájezdů o 125 %, podle očekávání lidé hodně často mířili za lyžovánm do Rakouska a na různá místa v České republice.

Za zvýšením zájmu o cestování na velikonoce má "povýšení" Velkého pátku na státní svátek - víkend prodloužený o pátek a pondělí je pro vyjetí na dovolenou atraktivnější. Vyplývá to z údajů cestovní agentury Invia.

Loni o velikonocích všechy destinace převálcovala Francie, ta si však s ohledem na aktuální dění ve světě značně pohoršila a zvítězilo Rakousko. K našim jižním sousedům se vydalo 20 % dovolenkářů, hned v závěsu se s 19 % drží další hornatá země - Itálie.

Skokanem roku se stala Česká republika, loni ji navštívilo jen zanedbatelné procento cestovatelů, letos 8 %. Zmíněná Francie spadla z loňských 18 % na 5%. Podle webu trivago.cz měli letos před velikonoci Češi z domácích lokalit nejraději Prahu a Český Krumlov. Obě místa se dostala do patnáctky nejvyhledávanějších měst v tomto vyhledávači hotelů.

Potvrzuje se i větší zájem o geograficky bližší lokality. Lidé pro rekreaci o svátcích hledali ubytování i v dříve méně populárních destinacích - oproti loňsku se mezi 10 nejvyhledávanějších měst dostal i Krakov a Berlín.

 
 
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

O svátcích Češi více cestovali