Přejít k hlavnímu obsahu

Top místa, která musíte vidět na ostrově Krk

Uměli byste vyjmenovat pět největších ostrovů Chorvatska? V top pětce by kromě Cresu, Brače, Hvaru a Pagu nechyběl ani ostrov Krk. Svou rozlohou přesahuje 400 km² a řadí se ke skupině Kvarnerských ostrovů. Která místa byste na tomto krásném ostrově rozhodně neměli minout bez povšimnutí?

Malebný ostrov Krk je snadno dostupný

Až si začnete plánovat svou letní dovolenou na Jadranu, co takhle strávit ji na malebném ostrově Krk? Tato destinace se nachází méně než 600 kilometrů od českých hranic a autem jste na ostrově skutečně za pár hodin. Nepatříte-li k fanouškům trajektů, určitě vás potěší možnost dostat se na ostrov po mostě.

Pohodlné ubytování v apartmánu, penzionu či hotelu

Ubytování v Chorvatsku je obecně rozmanité a jeho nabídka široká. Toužíte po ubytování v apartmánu, kde budete pány svého času? Žádný problém. To samé platí o kempech, hotelích i penzionech. Na ostrově se nachází skutečně velké množství možností. V případě zájmu o ubytování v soukromí komunikujte přímo s majiteli a sjednejte si tu nejlepší cenu.

Nejlepší a nejkrásnější pláže na Krku

Místem, které budete chtít na Krku určitě navštívit, jsou místní pláže. K té nejfrekventovanější se řadí Dražica, která je veřejná a nachází se nedaleko města Krk. V její blízkosti leží borovicové lesy, kde se dá v příjemném stínu strávit poledne. Další slavnou a oblíbenou pláži je Vela plaža, neboli Velká pláž. Měří necelé dva kilometry a leží na jihu ostrova v letovisku Baška.

Celodenní poznávání města Krk a večeře v místní taverně

Ostrov Krk nabízí i atraktivní lokality pro turisty, kteří se rádi procházejí po historických místech a zkoumají města. Patříte k nim i vy? Během dovolené byste určitě měli zavítat do města Krk, kde se můžete toulat uličkami, zajít se vykoupat a večer strávit v místní taverně a kochat se pohledem na západ slunce.

Návštěva městečka Vrbnik s ochutnávkou lokálního vína

Dalším atraktivním městečkem je Vrbnik. K jeho návštěvě láká již jeho zajímavá poloha - Vrbnik se totiž rozprostírá na skalním útesu. Kromě procházky po Vrbniku ochutnejte i zdejší víno a samozřejmě si nenechte ujít možnost příjemného koupání v moři, jenž je přístupné z místní oblázkové pláže.

Vzhůru za turistikou po Pastýřských stezkách

Trávíte své dovolené rádi aktivně a nenecháte si ujít jedinou příležitost nazout si své oblíbené trekové boty a vystoupat na vrchol nějaké hory nebo poznat nějakou zdejší turistickou trasu? Ostrov Krk nabízí řadu atraktivních turistických cílů a je pokrytý stovkami kilometrů turistických tras. Takzvané Pastýřské stezky vás zavedou až na ty nejvyšší hory. Na tyto stezky můžete jednoduše nastoupit z letovisek Punat, Baška a Stará Baška. Aby vše proběhlo bez problémů, jednotlivé turistické stezky si dopředu nastudujte a navštivte i informační centrum na ostrově, kde si můžete vzít mapy a vydat se na pochod.

Vzhůru do krasové jeskyně

Kromě toho, že si na dovolenou na ostrově Krk zabalíte plavky, pohodlné osušky, sportovní obuv a sluneční brýle, přibalte si i nějakou teplejší mikinu či bundu. V případě, že se rozhodnete navštívit krasovou jeskyni Biserujka, ji totiž budete potřebovat. Jeskyně se nachází nedaleko vesničky Rudine, kde v roce 2011 mělo trvalý pobyt pouze 5 obyvatel. Celoročně se teploty v jeskyni pohybují okolo 15 stupňů Celsia, proto bude dlouhý rukáv a teplý oděv potřeba. Biserujka je atraktivně nasvícena a poskytuje návštěvníkům nádherné pohledy na stalaktity i stalagmity.

Dovolená v Chorvatsku nemusí znamenat pouze celodenní ležení na pláži, ale lze ji propojit s návštěvu historických míst, atraktivních městeček i vesniček, turistikou a dokonce i prohlídkou krasové jeskyně. Vydejte se poznat jeden z největších chorvatských ostrovů a zažijte nezapomenutelnou dovolenou.

 
 

Místo

45° 1' 31.6056", 14° 34' 28.0884"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Top místa, která musíte vidět na ostrově Krk