Přejít k hlavnímu obsahu

Prozkoumejte svět z pohodlí svého domova s výjimečnými encyklopediemi

Poznejte říši rostlin, živočichů a svět umění z jiného úhlu pohledu. Trojice encyklopedií Fauna, Flóra a Příběh umění je oslavou zvídavosti, krásy a odhaluje pozoruhodné pravdy o fungování vzájemně propojených světů.

Na stránkách najdete nádherné fotografie, přehledné kresby i stručná a jasná vysvětlení, díky nimž pohlédnete na zvířata, květiny a obrazy v překvapivých podrobnostech. 

Každá kapitola Fauny je zaměřená na jednu část těla a umožní vám, abyste se soustředili na krásu můřích tykadel, letky papoušků nebo krmení medúz. Prohlédnete si, jak se tělo přizpůsobuje funkci a jak se vyvíjí podle změny přírodního prostředí a způsobu života. 

Podobně je tomu u Flóry. Každý dílek mimořádné rozmanitosti rostlin je výsledkem adaptace trvající miliony let, reagující na pohyb kontinentů, změny klimatu a v současnosti i na lidskou aktivitu. Je důležité uvědomit si zásadní roli, kterou rostliny hrají a vždy hrály: jsou podporou veškerého života na Zemi, ať už jde o úpravu vzduchu, který dýcháme, nebo o potravu, kterou jíme, oblečení, které nosíme, či o naše léky, dřevo nebo palivo. 

Příběh malířství

Příběh malířství zcela změní vaše chápání umění a přinese vám novou radost z jeho objevování. Kniha pokrývá krok za krokem velké množství témat – od používání prvních barevných pigmentů přes fresky až k lineární perspektivě v renesančním umění, vliv fotografie, impresionismus a zrod moderního umění.

Zohledňuje, jak se během uplynulých 25 000 let umění vyvíjelo, od jeskynních maleb po abstraktní díla posledních sta let. Prohlédnete si působivé reprodukce maleb a ukázky materiálů, které umělci používali, představíme vám klíčová díla každého období, abyste odhalili techniky a tajemství v detailech mistrovských děl.

Ponořte se do stránek této úžasné knihy, nechte se okouzlit novými barvami, žasněte nad perspektivou, dokonalým zobrazením materiálů a světla, pokuste se proniknout do kubismu a abstrakce. Díky této knize se na malířská díla budete dívat zcela novýma očima.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Prozkoumejte svět z pohodlí svého domova s výjimečnými encyklopediemi