Přejít k hlavnímu obsahu

Jedete fandit na MS v hokeji do Ostravy? Poradíme, kde tady zaparkovat a jak se dostat k Ostravar aréně

Dlouho očekávaná hokejová událost je tady! Pokud se vydáváte do Ostravy fandit, podívejte se, jaké máte možnosti s parkováním a dopravou po městě.

Máme pro vás aktuální informace i řadu zajímavých tipů, jak ušetřit nejen na parkovném, ale taky na jízdném.

Kde zaparkovat, pokud do Ostravy míříte autem?

Podobně jako v Praze, i v Ostravě lze během mistrovství světa v hokeji, které bude probíhat od 10. do 26. 5. 2024, předpokládat kolony a komplikovanou dopravní situaci. Policisté i zástupci města proto apelují na návštěvníky, aby nechali auto doma a do Ostravy dorazili vlakem či autobusem a pro transfery po městě pak využívali hustou síť městské hromadné dopravy.

Pokud ovšem nemáte jinou možnost, jak se do Ostravy dostat, počítejte s tím, že zaparkovat tady nemůžete jen tak někde. Parkoviště u Ostravar arény se mění na Fan Zónu, takže prostor pro parkování aktuálně nenabízí. 

Vozidlo však mohou fanoušci odstavit na záchytném parkovišti P+R na ulici Závodní, v areálu Lipový dvůr, či v Dolních Vítkovicích, které se navíc během Mistrovství promění ve FANDOV (neplést s oficiální Fan Zónou). Lidé zde parkoviště najdou v místě, kde jsou obvykle hlavní scény velkých festivalů. Po odstavení auta se budou moci návštěvníci vydat k hale linkami MHD (tramvaj č. 2 a X). U všech záchytných parkovišť platí jednotná cena 500 Kč/auto a den.

V pátek 10. 5. 2024 vypukne hokejové šílenství! Kde zaparkovat a jak se dostat k pražské O2 areně?

Obchodní centrum v Ostravě
Bezplatné parkování pro cca 4 000 aut nabízí parkoviště OC Avion Shopping park.
Zdroj:
Shutterstock

Tipy na výlet v okolí Ostravy: navštivte dinosaury nebo hrad

Zaparkovat auto nicméně můžete na parkovišti nedalekého obchodního centra Avion Shopping Park, které je od arény vzdálené jen několik zastávek tramvají č. 2 nebo 7 (nástupní zastávka Zábřeh, OC, výstupní zastávka Sport aréna). Kapacita tohoto bezplatného parkoviště činí cca 4 000 vozidel. Parkovat navíc můžete nejen na venkovních, ale i krytých vnitřních stáních.

Pokud bude parkoviště u Avionu plné, další možností je bezplatné parkoviště u obchodního centra Futurum, případně Karolina. Od obou obchodních center se můžete k Ostravar aréně svézt tramvajemi nebo autobusy. Transfery už jsou ale o něco komplikovanější, protože obě obchodní centra se nachází mnohem dál než zmíněný Avion. 

Co dělat v Ostravě, když prší: Prohlédněte si město z výšky nebo uspořádejte adrenalinové závody

Tramvaj Hlavní nádraží Ostrava
Pokud přijedete vlakem na Hlavní nádraží, nasedněte tady rovnou na tramvaj.
Zdroj:
Shutterstock

Jak se k Ostravar aréně dostat městskou hromadnou dopravou?

Během hokejového šampionátu budou přímo k Ostravar aréně (zastávka má jméno Sport aréna) přijíždět tramvajové linky 2, 7, 11 a 12 a speciální linka X, která bude jezdit na trase Nádraží VítkoviceSPORT ARÉNADolní VítkovicePlynárny a zpět. Autobusem se k aréně dostanete pomocí linek 31, 45, 61 – (zastávka Městský stadion).

Pokud do Ostravy míříte vlakem a budete vystupovat na ostravském Hlavním nádraží, nasedněte tady na linku č. 2, která vás doveze až k aréně. Vystupujete-li na svinovském nádraží, sedněte na linku č. 7. Pakliže vlakem přijedete do stanice Ostrava-Vítkovice, nasedněte na linku X nebo 12 a zhruba za 4 minuty vystupte na stanici Sport Aréna.

Výlety v Beskydech: Pokořte jejich královnu, překonejte strach z výšek nebo zamiřte do nejtmavšího místa kraje

V případě, že k Ostravar aréně budete mířit z ostravského Letiště Leoše Janáčka, využijte posílené linky Airport Express, která vás doveze do centra a zde už opět přestupte na tramvaj č. 2

Pro maximální komfort a cenovou úsporu připravil Dopravní podnik města Ostravy speciální zvýhodněnou jízdenku na 7 dní, kterou koupíte prostřednictvím aplikace za 250 Kč

Použité zdroje:

  • iihf.com
  • dpo.cz
  • arena-vitkovice.cz
  • portalridice.cz
  • ostrava.avion.cz
  • doprava.ostrava.cz
 
 

Místo

49° 48' 18.2609", 18° 14' 54.2877"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jedete fandit na MS v hokeji do Ostravy? Poradíme, kde tady zaparkovat a jak se dostat k Ostravar aréně