Přejít k hlavnímu obsahu

Vyrazili jsme na dovolenou do oblíbeného kempu: Čekalo nás pivo za 65 Kč a tři dny pod stanem za „trojku“

Dovolená v kempech stále táhne. Sami jsme se o tom přesvědčili v polovině července, kdy jsme vyrazili do oblíbeného kempu na jižní Moravě. I přes vysoké ceny tady bylo „narváno“.

Do chatky? Úplně bez šance…

Zmíněný autokemp nabízí několik typů ubytování. Dovolenou tady můžete strávit v chatce, bungalovu, apartmánech nebo ve stanech a karavanech, pro které ale musíte dopředu rezervovat volné stání (boxy). To je vybaveno elektrickou přípojkou. „Prodlužku“ si ale musíte dovézt sami. Ubytování mimo zmíněné boxy je dobré zarezervovat s dostatečným předstihem.

Už během května jsou totiž chatky, bungalovy a apartmány beznadějně plné. Pokud tuhle informaci podceníte, nezbyde vám nic jiného než sbalit stan nebo nasednout do karavanu a strávit dovolenou v některém ze zmíněných boxů. Za tři dny a dva lidi jsme tady nechali skoro 3 000 Kč. Cena vskutku lidová, viďte?

Vlastní jídlo v kempu
Pokud nechcete na dovolené vařit, budete odkázáni na místní bary a restaurace.
Zdroj:
Shutterstock

Bez peněz do hospody nelez

Pokud si na dovolenou nechcete vozit vlastní jídlo a to připravovat s ohledem na zvolené možnosti ubytování, nezbyde vám nic jiného než se spolehnout na místní restaurace a menší prodejny potravin uvnitř kempu. Letošní ceny si v ničem nezadají s drahotou v Chorvatsku nebo třeba Řecku.

Za půllitr čepovaného piva tady dáte klidně 65 korun. Sklenička Pálavy vás vyjde na „lidových“ 85 korun! Litr vody ve džbánu dostanete za 60 Kč a „turka“ za 40 Kč. Za ledovou kávu se zmrzlinou zaplatíte bez pětikoruny rovnou stovku. A ani jídla na tom nejsou o mnoho lépe. Vzhledem k cenám se tak vyplatí vyrazit mimo kemp a nakoupit v okolních prodejnách, kde jsou ceny výrazně nižší.

Hromádka zeleniny za 200, polévka za necelých sedmdesát

Například obyčejná frankfurtská polévka vás vyjde v jednom ze stánků na 69 Kč. Hovězí guláš s knedlíkem pak na necelé dvě stovky. A přes dvě stovky zaplatíte i za „řecký“ salát, ve kterém je pochopitelně místo fety nakrájená obdoba toho nejlevnějšího balkánského sýra.

Polední menu se tady obvykle nedostane pod 160 korun a za „počeštělé“ špagety Carbonara zaplatíte opět bez koruny rovnou dvoustovku. Jak je na tom oblíbený „smažák“? Za 120 gramů necháte 129 Kč. Když k tomu připočte hranolky „za pade“ a 35 korun za tatarku z pytlíku, jste na rovných 214 korunách.

Lidé sedící v kempu.
Pivo za 65 Kč nebo salát za 219 Kč v kempech rozhodně nejsou výjimkou.
Zdroj:
Shutterstock

Cenově dostupná dovolená? Ani omylem

A na kolik nás ve finále tahle „sranda“ vlastně vyšla? Tři dny a dvě noci v oblíbeném kempu, kdy jsme se převážně stravovali u jednotlivých stánků, stála více než 7 000 Kč! A to pro dvě osoby, které spaly pod stanem a rozhodně si nepochutnávaly na tatarském bifteku z vyzrálé hovězí roštěné za 279 kaček.

Pokud tuhle částku vynásobíte dvěma, dostanete se na necelých 15 000 Kč. Připočtěte k výše uvedené cifře ještě rodinný vstup do vedlejšího aquaparku (2 x 1049 Kč za dospělého a 2 x 699 Kč za dítě) a jste na částce 18 500 Kč! Jestli je tohle cenově dostupná třídenní dovolená pro rodinu, už necháme na vašem osobním uvážení. 

Autorský text

 
 

Místo

48° 54' 11.3294", 16° 34' 34.817"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vyrazili jsme na dovolenou do oblíbeného kempu: Čekalo nás pivo za 65 Kč a tři dny pod stanem za „trojku“