Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně vybrat dámský parfém? 5 tipů odborníků na provoněný život!

Začátek podzimu je skvělé období na to, abyste si trošku osvěžila svoji sbírku parfémů! Počet nových vůní v posledních letech prudce roste, vybrat ten správný právě pro vás není úplně samozřejmé. My vám nyní přinášíme několik rad od odborníků, které vám zaručeně provoní život.  

Hledání nových parfémů sice není tou nejtěžší věcí na světě, ale podceňování se nevyplácí! Při pohledu na stovky barevných lahviček a flakónků v drogerii se dá lehce ztratit. A proto jsme pro vás připravili pět stručných tipů, které vám pomohou opustit obchod s parfémem, který vám padne jako ulitý. Vybrat ze širokého sortimentu dámských parfémů můžete i zde https://makeup.cz/categorys/324237/

Důvěřujte svému čichu

Hlavní známkou »vaší« vůně je to, že se v ní budete cítit pohodlně. Rady přátel nebo popisky na oficiálních webových stránkách jsou samozřejmě důležité, ale při výběru vůně byste měla pozornost věnovat především svým vlastním pocitům. Jak se ve vůni cítíte? Nebolí vás z ní hlava? Nevyvolává ve vás nepříjemné asociace? Pokud do sebe vše zapadá, máte šanci vybrat si parfém, který budete často a ráda používat!

parfém 2
Zdroj:
makeup.cz

Mějte plán

Chcete-li ušetřit čas na nákupy, zkuste mít alespoň hrubou představu o tom, jaký parfém si do své kolekce chcete pořídit. Pomůže vám, pokud si vytvoříte seznam vůní i s jejich složkami, které se vám nejvíce líbí (nebo naopak nelíbí). Je lepší vědět předem, jestli chcete květinovou, orientální nebo například chyprovou vůni. 

Dejte si načas

Pokud jste našla několik vůní, které se vám líbí, nespěchejte s jejich nákupem. Naneste pár kapek parfému na pokožku a stravte s ní celý den. Tímto způsobem pochopíte, jak se vůně během dne mění a jestli se vám vůbec líbí. 

parfém 2
Zdroj:
makeup.cz

Objednejte tester

Pokud před nákupem parfému není možné vyzkoušení, objednejte si tester. Jedná se o plnohodnotné vůně, od klasického parfému se často mohou lišit balením. Ve většině případů se tester dodává bez víčka, na lahvičce můžou chybět ozdoby nebo je méně barevná. Testery mají stejnou koncentraci, výdrž a obsahují shodné složky jako klasický parfém. 

Méně je někdy více

Dobrá vůně je jako módní a drahý doplněk, který se nejlépe hodí k vašemu stylu a osobnosti, kterou harmonický doplňuje. Noste parfém s radostí, ale pamatujte, že vůně by měla těšit hlavně vaše smysly, ale zároveň by neměla obtěžovat vaše okolí. Nedoporučujeme používat těžké vůně na denní nošení v létě, v tom případě se jejich intenzita zvětší. 
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak správně vybrat dámský parfém? 5 tipů odborníků na provoněný život!