Přejít k hlavnímu obsahu

Východ Španělska: tipy na výlet a dovolenou

Španělsko svou rozmanitostí láká takřka všechny – ty, kteří se rádi toulají přírodou, objevují zajímavosti ve městech… I ty, kteří se rádi baví. 

Tentokrát vám poradíme, kam se vydat ve východní části Španělska, když budete chtít zažít od každého něco. Nebojte se, že byste se nudili.

Kam do města: Barcelona

Jiné město jsme prostě vybrat nemohli, i když se nabízela ještě Valencie. Barcelona je lákadlo pro turisty z celého světa, a to především pro zdejší atmosféru, kterou výraznou měrou utváří Gaudího dílo, jako Parc Güell, domy Casa Milá a Casa Batlló a pochopitelně velkolepá a dechberoucí Sagrada Familia, chrám, s jehož výstavbou se začalo v roce 1882 a která dodnes nebyla dokončena.

Barcelona Parc Güell
V Barceloně potkáte turisty nejen z Evropy, ale i celého světa.
Zdroj:
Bigstockphoto

K dalším významným turistickým cílům, které rozhodně stojí za vidění, patří Gotická čtvrť (Barri Gotic), třída La Rambla, kopec Monjüic, největší fotbalový stadion v Evropě Camp Nou, Plaça d'Espanya… A pak taky celá řada muzeí, parků, náměstíček, zákoutí a pláží

Kam do přírody: Parc Natural de la Serra Calderona

Když na východě Španělska zatoužíte pro přírodě, vydejte se do přírodního paru Serra Calderona. Na návštěvníky tam stále čeká necelých 50 kilometrů dlouhé pohoří s nejvyšším bodem El Gorgo (907 m), spousta jeskyní a soutěsek. Pro milovníky turistiky jsou tu značené trasy a nemusíte se bát – banditi už tady dávno nečekají na svou oběť.

Serra Calderona
Na východě Španělska vás čeká i spousta krásné přírody.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za zábavou: Terra Mítica

Až si budete chtít odpočinout nebo si zadovádět s dětmi ve vodě, vydejte se do zábavního parku Terra Mítica nedaleko Valencie. S dvouletou přestávkou funguje už od roku 2000 a nabízí 5 tematických zón – Egypt, Řecko, Řím, Iberie a Ostrovy. K dispozici jsou i další dvě oblasti na suchu, včetně občerstvení a dalšího zázemí. Celkem se tu svezete na 25 atrakcích všeho druhu.

Otevřeno ale bývá jen od června do srpna včetně a pak ještě první týden v září. V květnu, říjnu a listopadu si tu můžete užít dobrodružství jen ve vybrané dny.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

41° 23' 6.2268", 2° 10' 24.2544"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Východ Španělska: tipy na výlet a dovolenou